Zero Motoroccasions

Mail alert instellen
Sorteer op:
8 resultaten

Tweedehands Zero motor kopen

Zero een onbekend merk? Wie heeft opgelet weet dat de Amerikaanse fabrikant al sinds 2006 bezig is op deze nieuwe markt. Het aantal concurrenten groeit omdat steeds meer merken met 100% elektrische modellen op de markt komen, maar niemand verkoopt meer elektrische motorfietsen dan Zero Motorcycles Inc.

De naam komt van ‘zero emission’; geen uitlaatgassen, want de motor is elektrisch. Veel traditioneel ingestelde motorrijders lopen liever met een boog om de stille Zero’s heen. Toch zal iedere testrijder toegeven dat het opvallend weinig verschilt van rijden op een ‘gewone’ motorfiets. Goed, je hoort geen brul of huil uit de uitlaat, en dat is wel vreemd in het begin. Ook even ‘gassen’ voor een stoplicht kan niet; de motor heeft geen koppeling en kent geen ‘N(eutral)’. Gasgeven is rijden.

Elektrisch motorrijden

De ontwikkelingen gaan snel. Tegenwoordig bieden nieuwe Zero’s meer trekkracht dan een 1000cc supersport motorfiets, volgens Zero zelf. Met de acceleratie zit het dus wel goed. Alle modellen hebben meer dan voldoende topsnelheid om in het verkeer mee te komen. Over het stuurgedrag valt ook weinig negatiefs te melden.

Tanken met een kabel in plaats van een slang is even wennen, maar wel zo schoon. Voor je dagelijkse woon-werkverkeer hang je de motor gewoon in je eigen schuur aan het stopcontact. Voor lange tochten moet je soms toch naar een tankstation. Deze hebben snelladers, dus laden gaat veel sneller dan thuis. Ja, dat duurt langer dan tien of twintig liter benzine in je tank gieten, maar de laadtijden worden ieder jaar korter. En eigenlijk maakt een iets langere pauze de reis alleen maar nog meer relaxed, toch?

Modellen van Zero

Ook Zero ziet de voordelen van een modulair opgebouwde modellen-serie. De basis van al hun modellen is terug te voeren tot een of twee modellen. Met kleine aanpassingen wordt vervolgens voor verschillende toepassingen een of meerdere modellen ontworpen.

Zero heeft drie motorfietsen, ieder in twee varianten: De Zero S en SR zijn wegmotoren, de DS en DSR zijn de Adventure motorfietsen van Zero. Rijders die liever het terrein in gaan mogen kiezen uit de Zero FX en FXS. De koper van een Zero S of DS-model kan tegenwoordig kiezen uit twee accupakketten en eventueel een ‘Power Tank’ toevoegen. De actieradius verschilt per accupakket maar de kleinste heeft een bereik van ongeveer 140 kilometer ver in de stad, en 72 kilometer op de snelweg. Het maximum bereik kan worden uitgebreid naar respectievelijk 328 en 156 kilometer. Hiermee hebben Zero’s momenteel de grootste actieradius van alle elektrische motorfietsen op aarde.

De ‘R’ van de Zero SR en DRS is echt van ‘Race’; het slaat volledig op de hoeveelheid trekkracht. Met een trekkracht van 157 Nm zou deze motor sneller accelereren dan een Porsche 911. Volgens opgave gaat dat niet ten koste van de actieradius. De echte offroad-modellen FX en FXS bieden een lichte en een zware variant. De accu’s van de lichte modellen zijn half zo groot en ze kunnen eenvoudig vervangen worden wanneer ze leeg zijn. Dat is erg handig wanneer je op een afgesloten terrein of circuit rijdt; je kunt al na enkele seconden opstappen om je rit te vervolgen terwijl de lege accu’s staan bij te laden.

Jouw tweedehands Zero motor vinden op Gashendel.nl

Iedereen moet zeker eens een ritje op een elektrische motor maken. Al is het maar om te ontdekken hoe klein het verschil eigenlijk is. Maar misschien ook omdat we er ‘ooit’ toch allemaal aan moeten?

Misschien ben je al overtuigd en zoek je alleen nog naar de tweedehands Zero die binnen jouw budget valt? Kom naar Gashendel.nl om jouw perfecte tweedehands Zero motorfiets te kopen.

Populaire motormerken

BMW
Vespa
Triumph
Suzuki
KTM

Let op! Dit is de testomgeving van Gashendel.nl. Je instellingen kunnen verloren gaan.