Yamaha yzf r 125 Motoroccasions

Mail alert instellen
Sorteer op:
255 resultaten

Een tweedehands Yamaha YZF R 125 kopen?

De Yamaha Motor Company Limited is in 1955 opgericht als zelfstandig onderdeel van het moederbedrijf, nadat hun eerste motorfiets succesvol bleek. Die eerste Yamaha was de YA-1, een tweetakt eencilinder 125 cc motorfiets die gebaseerd was, als zoveel andere motoren in die tijd, op de Duitse DKW RT125. Bijna 65 jaar later is de Yamaha Corporation nog steeds een van de meest succesvolle motorfietsfabrikanten van de wereld.

Yamaha YZF-R125

Je zou dus kunnen zeggen dat de lichte klasse het fundament is van het succes van Yamaha. In 2008 besloot men een lichte viertakt te bouwen. De vorige lichte motorfietsen waren vaak tweetakten geweest, maar de strengere milieueisen maakten een overstap naar de schonere viertakt-modellen noodzakelijk. De eerste ontvangst van de vloeistof-gekoelde YZF-R125 was zeer positief.

De ontwerpers hadden het voor elkaar gekregen om een sterke en betrouwbare motor te bouwen. In combinatie met het scherp sturende chassis was de lichtste YZF vrijwel direct een succes. Het motorblokje had redelijk veel trekkracht en kon, ondanks het vermogen van nog geen 15 pk, toch lekker uit de weg op bochtige wegen buiten de stad. In de stad bleek dat er ook goed langzaam mee gereden kon worden. Het brede inzetgebied, voor een sportieve 125 cc, werd enthousiast ontvangen. Er zijn behoorlijk veel van deze YZF-R125 motorfietsen verkocht, en op Gashendel kom je dus regelmatig mooie occasions tegen.

Eigenschappen

De zithouding is redelijk comfortabel, ook voor langere rijders. De stepjes zitten niet te hoog en het stuur is boven de kroonplaat gemonteerd. Dit levert een redelijk sportieve zithouding op die niet al te zwaar is op de polsen. Het zadel is niet al te hard en de combinatie van al deze factoren zorgt voor een sportieve motorfiets waar toch redelijk lange tochten mee gemaakt kunnen worden.

Aangezien de topsnelheid van deze motor rond de 120 km p/u ligt, kom je goed met het moderne verkeer mee. Het digitale dashboard heeft een vracht aan nuttige informatie. De Brembo-remmen zijn uitstekend op hun taak berekend, maar de vering is wat aan de zachte kant. Afgezien van de pre-load aan de achterkant zijn er geen verandering in de instellingen te maken. De versnellingsbak heeft zes versnellingen die zich soepel laten schakelen. In de tank van de eerste generatie past net geen 14 liter brandstof. Deze lichte motoren zijn doorgaans vrij zuinig met hun brandstof, dus de actieradius is meestal acceptabel.

Keerzijde

Nadelen zijn er natuurlijk ook. Heuvelopwaarts is het heel goed te merken dat het vermogen niet in wagonladingen uit het blok stroomt. Daar zul je dus een versnelling of twee moeten terugschakelen. Nederland is voor het grootste deel zo plat als een stroopwafel, dus zul je hier niet al te veel last van hebben. En voor reisjes over de Alpen zullen de meeste motorrijders toch geen 125 cc boven aan de wensenlijst zetten.

Natuurlijk wordt de YZF-R125 niet gezien als het topmodel van Yamaha. Het budget van de doelgroep zal daar ook geen ruimte voor bieden. Toch is de motor netjes afgewerkt en hebben de bouwers praktische keuzes gemaakt. De uitrusting is dik in orde, en de onderdelen lijken niet heel roestgevoelig. Dat de kuipdelen en andere plastic onderdelen niet zo sterk zijn als carbon of glasvezel zal geen verbazing wekken. Gelukkig zijn de onderdelen van deze motor gemakkelijk verkrijgbaar tegen redelijke prijzen. De zithoogte is met 825 vrij hoog voor zo’n kleine motorfiets, dus is dit een 125 cc die nu eens wel geschikt is voor de wat langere rijder.

2019 update

Tot en met 2008 is de YZF-R125 ongewijzigd gebleven. In maart 2019 komt het nieuwe model uit met een styling die past in de Yamaha R3.

Concurrentie

Deze YZF geeft de concurrentie een stevige strijd. Als alternatieven kun je de Honda CBR125R overwegen. KTM heeft de Duke 125 en Suzuki de GSX-S125A. Een leuke kandidaat uit Italië is de Aprilia RS4 125. Op Gashendel.nl staan vast nog veel meer occasions in deze klasse.

Jouw tweedehands YAMAHA YZF R125 vinden op Gashendel.nl

Deze leuke YZF R125 wordt nog steeds gemaakt door YAMAHA. Als je een lichte motorfiets zoekt die je veel rijplezier kan bieden, moet je zeker even op Gashendel.nl kijken of er een mooie YAMAHA YZF 125 occasion te koop staat.

Let op! Dit is de testomgeving van Gashendel.nl. Je instellingen kunnen verloren gaan.