Yamaha tmax Motoroccasions

Mail alert instellen
Sorteer op:
28 resultaten

Een tweedehands Yamaha TMAX motor kopen?

De markt voor motorscooters bestaat al lang, maar ze werd lange tijd gedomineerd door het oude beeld van de klassieke Vespa’s en hun tijdgenoten: het gemak van de scooter, gecombineerd met de vrijheid en prestaties van de motorfiets. Aan het eind van de negentiger jaren zagen diverse fabrikanten wel brood in een opleving van die markt, maar dan wel met moderne prestaties en techniek. De Japanse producenten liepen voorop met de Suzuki Burgman en de Yamaha Majesty.
Sinds 2000 maakt ook de Yamaha T-Max deel uit van het snelgroeiende leger motorscooters. De populaire Burgman had ‘slechts’ een 400cc en dus ging Yamaha het gevecht aan. Bij zijn introductie in juli 2000 was de Yamaha T-Max voorzien van een (bijna) 500cc motorblok; de grootste en krachtigste motor ooit gebruikt in een motorscooter. Ben jij ook een fan van de Yamaha T-Max motorscooters? Op Gashendel.nl vind je zeker de tweedehands Yamaha T-max die bij jou past.

Het einde van de motorfiets?

Volgens een belangrijke ontwerper van Yamaha motoren is het comfort en het rijgedrag van deze moderne motorscooter zó goed, dat hij het zelf zijn beste werk vindt. Hoewel de huidige motorrijders waarschijnlijk niet massaal hun motor zullen inruilen voor een motorscooter, is er duidelijk een stijgende lijn te zien in de verkoop van dit type vervoermiddel. Beginnende motorrijders, stedelijke koeriers, automobilisten met file-allergie; het aantal nieuwe berijders van motorscooters neemt toe.

Dat is niet vreemd; de Yamaha T-Max is een uitstekend vervoermiddel voor zowel de stad als op de snelweg. Al vanaf de eerste generatie wordt hij geroemd voor zijn goede wegligging en prestaties. In de loop der jaren zijn die alleen maar beter geworden.

TMAX Generaties

De TMAX of T-Max is inmiddels aan z’n vijftiende generatie toe. Vanaf de eerste generatie is de T-Max steeds verder verbeterd. Zo werden al bij de tweede generatie in 2004 de carburateurs vervangen door injectie, kreeg het voorwiel er een schijfrem bij, werd de voorvork 3mm dikker, een parkeerrem toegevoegd, ABS een optie, radiale banden standaard geleverd, etc. Het gaat te ver om te zeggen dat er een nieuwe motorscooter stond, maar het was zeker geen kleine aanpassing. Daarmee is eigenlijk het hele verhaal van de T-Max al een beetje verteld; iedere paar jaar werd het model stevig onder handen genomen en kreeg de klant nog meer waarde voor zijn geld. Men bleef de wegligging en remeigenschappen verbeteren en de acceleratie en topsnelheid namen toe. In 2012 groeide het blok van 499cc naar de 530cc die het in 2018 nog heeft.

De BMW C650GT en de Suzuki Burgman 650 zijn misschien de grootste concurrenten, maar hoewel deze beiden meer pk’s uit het motorblok weten te persen, hebben ze daar betrekkelijk weinig aan. De T-Max (rijklaar 216kg) is namelijk veel lichter, gemiddeld zo’n 50 kilo. Dat zet die pk-verhouding direct in een heel ander daglicht.

Het zadel is comfortabel genoeg voor echt lange ritten en biedt nuttige berguimte. Zaken als cruise control, traction control, keyless startsysteem, verstelbare power modes, ride-by-wire, en een elektrisch verstelbaar windscherm maken het leven aan boord nog prettiger. Voor de moderne, bewuste mens is het ook goed om te weten dat de T-Max vanaf 2017 ook nog eens aan de strenge Euro4-normen voldoet.

Verschillende uitvoeringen TMAX

De T-max-serie bestaat inmiddels uit verschillende uitvoeringen, met 300cc, 400cc en 500cc motorblokken. Yamaha mikt ook op de beginnende rijders omdat deze modellen niet boven de 35 kW komen.

Jouw tweedehands Yamaha T-max motorscooter vinden op Gashendel.nl

Hoewel de meeste Yamaha T-max fans in Italië schijnen te wonen, is in Nederland het aantal mensen dat deze motorscooter wel ziet zitten flink aan het groeien. De kans is dus wel heel groot dat je op Gashendel.nl de tweedehands Yamaha T-max motorscooter kunt kopen die bij jou past.

Populaire Yamaha motoren

Yamaha VMAX
Yamaha MT 07
Yamaha FJR 1300
Yamaha MT 09
Yamaha XT 660

Let op! Dit is de testomgeving van Gashendel.nl. Je instellingen kunnen verloren gaan.