Yamaha mt 09 Motoroccasions

Mail alert instellen
Sorteer op:
95 resultaten

Tweedehands Yamaha MT09 kopen

De MT09 is een krachtige en populaire naked bike van de Japanse motorproducent Yamaha. De motor werd geïntroduceerd in 2014 met de bedoeling om de reputatie van Yamaha als innovatief te benadrukken. Gezien de vele positieve reacties op de Yamaha MT09 kun je stellen dat dit gelukt is. Vooral de veelzijdigheid van de motor wordt geprezen. De motor is krachtig genoeg voor korte sportritten, wendbaar en licht genoeg voor dagelijks gebruik maar ook comfortabel genoeg voor lange ritten. Een echte alleskunner dus.

De Yamaha MT09 wordt vooral veel verkocht in Europa. Zo ook in Nederland. Omdat deze motorfiets nog niet zo lang geleden werd geïntroduceerd, zie je op GasHendel.nl vooral veel jong gebruikte Yamaha MT09-motoren te koop staan. Toch kan het zo zijn dat je op GasHendel.nl geen geschikte MT09 kunt vinden. Dan kun je kijken naar vergelijkbare motoren van concurrerende merken, zoals de Kawasaki Z 900 of de BMW R NINE T.

Steeds meer motormerken bieden de zogenaamde naked bikes aan. Daarom worden er van de meest succesvolle en gewilde naked bikes zoals de Yamaha MT09 genoeg tweedehands te koop aangeboden. Het is wel belangrijk dat de motor goed is onderhouden. Zo weet je zeker dat je een motor koopt die nog lang meegaat en je niet onverhoopt met hoge onderhoudskosten wordt geconfronteerd.

Specificaties van de MT09

De Yamaha MT09 wordt geprezen om zijn kracht en veelzijdigheid. De krachtbron van deze motor is een vloeistof gekoelde 3-cilinder 4-takt motor met een cilinderinhoud van 849 cc. Hij levert maar liefst 115 pk. De MT09 is ook vrij licht: hij weegt maar 188 kilogram. Dit zorgt voor een indrukwekkende verhouding tussen gewicht en kracht, wat op zijn beurt weer zorgt voor uitstekende acceleratie.

Verder wordt de motorfiets standaard geleverd met een Traction Control System en een antiblokkeersysteem. De motor heeft bovendien een Quick Shift Systeem, wat het schakelen een stuk gemakkelijker maakt. Dankzij het lichte frame en het centrale zwaartepunt is de MT09 erg wendbaar. Als meest wendbare motor in zijn klasse is hij dan ook gemakkelijk te besturen.

De Mega Torque-naked bikes

De MT09 maakt deel uit van de Mega Torque-serie van Yamaha. Deze in 2001 geïntroduceerde reeks motorfietsen beschikt over krachtige motoren. De naam van de serie, Mega Torque, staat voor 'hoog koppel'. Bijna alle motoren in deze lijn zijn naked bikes. Dit zijn motoren zonder kuipdelen. Hierdoor zijn ze lichter en dus beter wendbaar. Ook hebben ze, doordat er geen kuipdelen zijn, een karakteristieke look met een stoer en puur tintje.

De eerste motor in de MT reeks, de MT 01, combineerde de opbouw van een sportmotor met de performance van een cruiser. Dit maakte de motor geschikt voor zowel korte, dagelijkse ritten als langere ritten. In 2005 introduceerde Yamaha de tweede motor in de serie, de lichtgewicht MT03. Deze heeft een minder krachtige motor, met een cilinderinhoud van 'maar' 660 cc. Hierdoor is deze motorfiets minder geschikt voor sportieve ritten, maar wel beter geschikt voor dagelijkse gebruik.

Met de MT 07 bracht Yamaha in 2013 weer een krachtige naked bike op de markt. Veel mensen hebben zich verbaasd over het extreem lichte gewicht van de motor. De motor weegt namelijk slechts 165 kg. Dit zorgt voor een geweldige wegligging en wendbaarheid. Dit maakt de MT07 bij uitstek geschikt voor beginnende rijders en voor dagelijkse toepassingen.

Verschillende varianten

De Yamaha MT09 is in verschillende uitvoeringen verkrijgbaar. Zo heb je de standaarduitvoering, met zijn indrukwekkende performance en goede wegligging. Daarnaast is er ook nog de SP-uitvoering van de motor. Deze MT09SP verschilt op een aantal vlakken van het origineel. Zo is de MT09SP versie uitgerust met een volledig verstelbaar Öhlins-veringsysteem. Dit zorgt ervoor dat de motor nog wendbaarder is, ongeacht de omstandigheden. Ook de voorvork is volledig verstelbaar. Verder heeft de MT09SP een verbeterd instrumentenpaneel en is de motor uitgevoerd in een Silver Blu Carbon-kleurstelling.

Naast het origineel en de MT09SP is er ook nog de MT09 Street Rally. Deze uitvoering heeft een verbeterd tractiecontrolesysteem en meer koppel. Ook deze variant is uitgevoerd in een unieke kleurstelling. Een motor die officieel geen deel uitmaakt van de MT09-familie maar hier wel degelijk verbonden aan is, is de Yamaha Tracer 900. Deze sportieve toermotor is namelijk volledig gebaseerd op de MT09. De grote verschillen met de MT09 zitten hem vooral in de zithouding, het verbeterde ABS, de grotere brandstoftank en het vergrote windscherm.

Verbeteringen aan de MT09

Sinds zijn introductie is de MT09 een aantal keren aangepast. Zo kreeg de motor in 2017 volledig verstelbare vering, verbeterde tractiecontrole, een Assist & Slipper Clutch en nieuwe LED-koplampen. Ook wordt de motor elk jaar geleverd in nieuwe kleurstellingen

Populaire motoren

Kawasaki Z 1000
Kawasaki Z 900
Honda CB 500
BMW S 1000 RR
BMW R 1200 RT

Let op! Dit is de testomgeving van Gashendel.nl. Je instellingen kunnen verloren gaan.