Yamaha Motoroccasions

Mail alert instellen
Sorteer op:
1500 resultaten

Tweedehands Yamaha motor kopen

Yamaha is de jongste van de vier grootste Japanse motorfabrikanten. Het bedrijf begon pas in 1955 met het ontwerpen en produceren van motoren. Sindsdien produceert Yamaha allerlei verschillende soorten motorfietsen, van echte scheurijzers tot bescheiden toermotoren. De motorfietsen van Yamaha worden over de hele wereld verkocht. Net als veel andere Japanse merken beperkte Yamaha zich in het begin vooral tot het imiteren van Europese motorfietsmodellen. Deze werden vervolgens in Japan verkocht. Maar al snel ging Yamaha over op het ontwikkelen van een eigen motorenprogramma. Het Japanse merk ontwikkelde een aantal innovatieve en onderscheidende motorfietsen, die al snel hun weg naar de Europese en Noord-Amerikaanse liefhebbers wisten te vinden.

Yamaha Occasions

Ook Yamaha-motoren zijn erg geliefd als occasion. Het kopen van een tweedehands motor is nu eenmaal een stuk voordeliger. Uiteraard kan het zijn dat je dan een wat ouder model hebt, maar ook dat heeft zijn charmes. Bovendien worden er op GasHendel.nl ook heel veel jong gebruikte Yamaha-motoren verkocht. Dan heb je het voordeel van een recent model, en dat tegen een lagere prijs en met een korte levertijd.

Yamaha heeft door haar omvangrijke leveringsprogramma een grote schare liefhebbers aan zich weten te binden. Het Japanse merk maakt ook veel verschillende soorten motorfietsen. Zo zijn er snelle sport- en toermotoren zoals de Yamaha Tracer, maar ook relaxte cruisers zoals de XJR 1300. Kun je geen geschikte Yamaha vinden? Kijk dan ook eens naar tweedehands motoren van merken als Triumph, Honda, Ducati en Kawasaki.

Bekendheid dankzij racemotoren

Yamaha begon vrij laat met het produceren van motoren. Toch groeide het merk snel. Het maakte aanvankelijk Duitse en Engelse motoren na en bracht deze op de Japanse markt uit. Dankzij de vele overwinningen van Yamaha-motoren in internationale races werd het merk snel ook wereldwijd bekend. In de jaren 60 opende het bedrijf haar Europese hoofdkantoor in Nederland. Aansluitend introduceerde Yamaha haar eerste eigen ontwerpen. Deze hadden niet alleen een mooiere vormgeving, maar waren ook een stuk krachtiger. Bovendien ging het bedrijf naast tweetaktmotorblokken ook viertaktmotorblokken produceren.

De XS750 en de eerste crossmotor

In de jaren 70 ging Yamaha meer en meer motorfietsen met een viertaktmotor produceren. Dit was nodig om de concurrentie bij te benen, die zich ook steeds meer op viertaktmotoren toe ging leggen. Vooral de concurrentie van de andere Japanse merken (Honda, Kawasaki en Suzuki) was moordend. Yamaha introduceerde als antwoord daarop de XS750 en de meer voor lange ritten ontworpen XS 1100. Vooral de XS 1100 werd wereldwijd populair en was zo'n 10 jaar in productie. Naast de nieuwe viertaktmotoren voor op de weg zette het Japanse merk dit decennium nog een andere grote stap. In 1972 werd namelijk de eerste Yamaha-crossmotor geïntroduceerd, de Yamaha YZ-250. Ook dit was een regelrecht succesnummer. Yamaha heeft dit model tot 2012 geproduceerd. Als je een tweedehands crossmotor zoekt, is het goed om te weten dat er hiervan dus heel veel occasions te vinden zijn op GasHendel.nl.

Tweetakt RX350 en FZ750

Daar waar andere Japanse merken in de jaren 80 helemaal stopten met het produceren van tweetaktmotoren ging Yamaha hier gewoon mee door. De andere Japanse bedrijven staakte hun productie van deze tweetaktmotoren vanwege nieuwe milieuwetgevingen. Yamaha wist deze wetgeving echter te omzeilen middels enkele technische foefjes. Yamaha introduceerde in 1980 de RZ-350, een snelle tweetaktmotorfiets die werd verkocht tot ver in de jaren 90. Yamaha bracht toen een opvolger uit, in de vorm van de krachtigere FZ750. Deze werd geliefd vanwege de smalle vormgeving wat sensationeel bochtenwerk mogelijk maakt. In combinatie met uitstekende prestaties en de geweldige wegligging was de FZ750 een van de succesvolste racemotoren.

Yamaha crossmotoren

Naast motoren voor op de weg heeft Yamaha ook crossmotoren in haar assortiment. Vooral de Yamaha YZ-250 is populair en staat bekend vanwege zijn snelheid, betrouwbaarheid en wendbaarheid. De motor is al 30 jaar in productie, er zijn miljoenen exemplaren van verkocht. De Yamaha-crossmotoren zie je dan ook bij wedstrijden over heel de wereld. Dat houdt ook in dat je er ook veel occasions van worden aangeboden op GasHendel.nl.

Nieuwere Yamaha-modellen

Yamaha heeft zijn motoren onderverdeeld in een aantal series. Dit zijn de Niken, Super Naked, Sport Heritage, Supersport, Sport Touring en de Adventure. De Yamaha Super Naked-serie is een serie motorfietsen zonder kuipdelen, ook wel naked bikes genoemd. Deze zijn erg populair vanwege hun nuchtere, stoere uiterlijk en het onderscheidende geluid. Deze serie omvat zowel sportieve modellen als toermotoren. Wie een snellere Yamaha-motorfiets zoekt, komt uit bij de Supersport-motoren. Zoals de naam al zegt zijn dit de echte snelheidsmonsters van Yamaha. Dit zijn ook de motoren die je ziet racen in de MotoGP. Het zijn snelle, lichtgewicht motoren die goed te besturen zijn maar uiteraard ook de nodige stuurmanskunsten vereisen.

De Sport Heritage-motoren zijn snelle en krachtige motoren. Je herkent ze aan hun retro vormgeving. Deze motoren roepen bij veel liefhebbers nostalgische gevoelens op en zijn om deze reden dan ook erg geliefd. De Adventure-serie van Yamaha is gericht op mensen die zowel op terrein als op de weg willen rijden. Deze motorfietsen kunnen bijna alles aan en zijn door hun veelzijdigheid ook erg populair. De Sport Touring-motoren zijn van origine ontworpen voor langere ritten maar zijn ook krachtig genoeg voor kortere, snellere ritten.

Ook de nieuwere modellen van Yamaha worden vaak als occasion te koop aangeboden. Dit zijn dan zogenaamde jong gebruikte motoren. Daarnaast vind je in het tweedehands aanbod op GasHendel.nl ook heel veel oudere Yamaha-motorfietsen. Kun je zo snel geen geschikte gebruikte motorfiets vinden? Dan zou je ook eens naar een tweedehands motor van ander merk kunnen kijken. Zo zijn er veel gebruikte crossmotoren van Suzuki en KTM, en voor snelle wegmotoren kun je kijken naar bijvoorbeeld een tweedehands Ducati of een occasion van Kawasaki.

Populaire merken


BMW
Vespa
Triumph
Suzuki
KTM

Let op! Dit is de testomgeving van Gashendel.nl. Je instellingen kunnen verloren gaan.