Triumph bonneville Motoroccasions

Mail alert instellen
Sorteer op:
65 resultaten

Tweedehands Triumph Bonneville kopen

De Bonneville is een klassieke motorfiets van het befaamde Britse motormerk Triumph. De eerste generatie van de Triumph Bonneville kwam uit in 1959, de tweede generatie in 1985. De allerlaatste generatie is de Bonneville T120. Deze werd in 2001 door Triumph op de markt gebracht en is nog steeds in productie. Deze tijdloze motor wordt gekenmerkt door zijn klassieke design en krachtige motorblok met een hoog koppel. Op Gashendel.nl vind je occasions van alle generaties van de Triump Bonneville-motorfietsen. Wil je een tweedehands Triumph Bonneville kopen maar kun je geen geschikte occasion vinden? Kijk dan naar soortgelijke gebruikte motoren van andere merken, zoals de BMW R NINE T of de Ducati DIAVEL.

De Triumph Bonneville-motorfiets heeft sinds zijn eerste introductie in de jaren '50 meerdere gedaanteveranderingen ondergaan. Toch komt juist de nieuwste generatie, de Bonneville T120 2018, sterk overeen met het originele model uit 1955, zowel qua uiterlijk als performance. De retro vormgeving zie je op de moderne Bonneville nog steeds terug, met de karakteristieke klassieke details, zoals de grote koplamp en de benzinetank. Qua performance wijkt de motor ook niet veel af van het origineel. Net zoals zijn grote broer is de nieuwe erg krachtig maar ook comfortabel. Dit maakt de motor geschikt voor verschillende toepassingen. Vanwege deze veelzijdigheid is de motor, ongeacht welke generatie, geliefd bij een breed scala aan motorrijders.

Specificaties van de Triumph Bonneville

De nieuwste generatie Triumph Bonneville T120 beschikt over een krachtige 1200 cc tweecilinder motor. Deze is maar liefst 50% sterker dan de krachtbron van de vorige generatie. De eerste en tweede generatie hadden beiden een motor met 'maar' 650 tot 700 cc en een stuk minder vermogen. Het nieuwe motorblok is ook een stuk zuiniger dan die van zijn voorgangers. Dankzij de moderne peashooter-demper achter de moderne, recht lopende uitlaatpijp produceert de T120 een diepe, kenmerkende klank. Het geheel nieuw ontworpen chassis zorgt ervoor dat de motor comfortabel, wendbaar en stabiel is. Hierdoor is de motor ook goed te gebruiken voor lange toerritten. Ondanks het feit dat dit een retro model is, heeft de nieuwste generatie T120 een aantal moderne functionaliteiten aan boord. Zo wordt de motorfiets standaard geleverd met ABS, heeft de motor een elektronische gasklepregeling en zijn er twee verschillende rijmodi ("Road" en "Rain"). Al deze systemen zorgen voor meer controle en veiligheid.

Verder is de T120 erg fraai afgewerkt, met verchroomde badges, strak vormgegeven details en unieke velgen. Dit ontwerp is een ode aan het klassieke ontwerp van de eerdere generaties Bonneville motoren.

Drie generaties Bonneville

De eerste Triumph Bonneville werd in 1959 op de markt gebracht. Het origineel had een krachtig 650 cc 4-takt tweecilinder motorblok. De motor was met zijn maximumsnelheid van 185 km/u erg snel voor zijn tijd. Het originele model is meerdere malen aangepast, zo kreeg het onder andere een nieuw stuur en een stijver chassis.

De tweede generatie werd in 1985 gelanceerd en had maar een korte levensduur. Triumph was net overgenomen door een zakenman en deze wilde graag doorgaan met de productie van de Bonneville motoren. Dit lukte gedurende 3 jaar, daarna werd de productie alsnog stopgezet. De motoren van deze tweede generatie leken overigens sterk op de eerste generatie.

In 2001 introduceerde het hernieuwde Triumph Engineering een geheel nieuwe Bonneville 800. Qua uiterlijk en gevoel lijkt deze motorfiets sterk op de voorgaande generaties, maar er werden bij het nieuwe model wel veel modernere technieken toegepast. In het begin werden deze nieuwste generatie Bonneville- motoren uitgevoerd met een 725 cc motorblok. In 2014 kwam Triumph met de zwaardere T120, die over een cilinderinhoud van maar liefst 1200 cc beschikt. Dit is de krachtigste Bonneville motor tot nu toe. Bovendien werden veel onderdelen van deze T120 gebruikt in de huidige Triumph 'cafe racers', zoals de Thruxton Water Cooled.

Varianten van de T120

Sinds de herintroductie van de Bonneville in 2001 zijn er diverse modellen ontworpen en uitgegeven. Zo kwam het Britse merk in 2004 met een 'cafe racer' uitvoering van de motor. Deze Triumph Thruxton heeft een sterkere motor en een typisch jaren '60 cafe racer design. Het klassieke retro-uiterlijk van deze motor roept bij menig motorrijder nostalgische gevoelens op.

Ook werd er later een speciale variant van de Triumph T120 in de Verenigde Staten aangeboden. Deze Bonneville America is vormgegeven als een cruiser en heeft een lager geplaatst zadel. Qua specificaties verschilt deze echter niet van het origineel. Naast de T120 en de diverse varianten hiervan is er ook nog de iets minder krachtige Bonneville T100. Deze lichtere motor is meer geschikt voor beginnende rijders of rijders die de motor vooral gebruiken voor dagelijkse toepassingen. Het lage gewicht zorgt namelijk dat de motor makkelijker te manoeuvreren is bij lage snelheden.

Populaire motoren


KTM 390 DUKE
Kawasaki Z 1000
Ducati SCRAMBLER
Yamaha MT 07
Kawasaki Z 900

Let op! Dit is de testomgeving van Gashendel.nl. Je instellingen kunnen verloren gaan.