Triumph Motoroccasions

Mail alert instellen
Sorteer op:
493 resultaten

Tweedehands Triumph motor kopen

Triump is momenteel de enige grote Britse motorproducent. De auto- en motorfabrikant maakt al motorfietsen sinds het begin van de 20e eeuw. De huidige Triumph-motoren staan bekend om hun brute snelheid en de unieke Britse stijl. Het karakteristieke merk heeft veel verschillende soorten motoren die variëren van klassieke toermotoren tot echte racemachines. Hierdoor heeft het Britse merk een grote schare fans opgebouwd.

Triumph occasions

Triumph-motoren zijn dus geliefd bij veel mensen. Veel mensen vinden het bovendien een fijn idee dat de motor van Europese makelij is. Dit staat voor hen, net zoals bij de motoren van het Duitse BMW en het Oostenrijkse KTM, namelijk voor betrouwbaarheid en kwaliteit. Daarnaast zien zowel de oude als nieuwere modellen van Triumph er erg goed uit en beschikken ze over prima rijkwaliteiten. Op Gashendel.nl vind je allerlei soorten Triumph-motoren in verschillende uitvoeringen en bouwjaren. Naast de oudere motoren worden hier ook veel jong gebruikte Triumph motoren te koop aangeboden. Bovendien verkeren deze occasions over het algemeen in goede staat. Triumph-motorfietsen worden voornamelijk door echte liefhebbers gekocht, die hun dierbare bezit doorgaans goed onderhouden en zorgvuldig berijden. Vind je niet direct een goede gebruikte Triumph-motorfiets op Gashendel.nl? Dan zou je ook eens naar een tweedehands motor van bijvoorbeeld Ducati, Honda of Suzuki kunnen kijken.

Voorheen Norton Engineering

Het bedrijf Triumph heeft sinds de oprichting in de 19e eeuw veel verschillende namen gehad. Zo heette het bedrijf bij oprichting S. Bettmann & Co. In de jaren 70 ging het samen met Norton-Villiers en heette het bedrijf een tijd lang Norton Triumph Engineering. Vanaf de jaren 90 worden de motoren onder de merknaam Triumph op de markt gebracht.

Sinds 1900

Triumph is een van de oudste merken in de motorenbranche. Het bestaat al sinds 1897, toen het de fietsen produceerde. Sinds 1900 ontwerpt en maakt het bedrijf ook motorfietsen. Deze waren vooral populair in Engeland en Duitsland. Het bedrijf groeide hard en het bedrijf profiteerde behoorlijk van de Eerste Wereldoorlog. Het Engelse leger maakte toen namelijk gebruik van de Triumph-motoren en had er maar liefst 30.000 nodig. Na de Eerste Wereldoorlog ging het slechter met Triumph, voornamelijk door de economische wereldcrisis. Hierdoor was het bedrijf bijvoorbeeld genoodzaakt om haar Duitse tak te verkopen.

De Triumph Thunderbird en Tiger

Een aantal jaren later, na de Tweede Wereldoorlog, ging de Britse motorproducent weer op grote schaal motoren produceren. Het merk introduceerde de TR5 Trophy Twin en de 6T Thunderbird. Vooral de laatste was erg populair, zowel onder liefhebbers als bij politiekorpsen. In de jaren 50 bracht het Britse bedrijf de Tiger sportmotoren op de markt. Deze krachtige, snelle en strak vormgegeven motoren werden wereldwijd verkocht.

Japanse concurrentie

Vanaf de jaren 70 ging het wat minder met Triumph. De Japanse merken zoals Honda en Kawasaki zagen hun marktaandeel groeien en Triumph zag de omzet dalen. Het moederbedrijf, de BSA-groep, zat in zwaar weer. Door de slechte financiële situatie konden er nauwelijks nieuwe motoren worden ontwikkeld waardoor de verkoop nog meer stagneerde. Het bedrijf werd na een mislukt reddingsplan van de Britse regering dan ook failliet verklaard.

Doorstart en nieuwe modellen

In 1983 kocht een zakenman de rechten van de merknaam Triumph op. Zijn plan was om weer nieuwe Triumph-motoren te ontwerpen en te gaan produceren. Er werd een nieuwe fabriek gebouwd en de productie kwam op gang. De motoren droegen de beroemde namen van oudere Triumph-motoren, zoals de Trident, Tiger en de Thunderbird. Ook de Bonneville-motoren werden opnieuw geïntroduceerd. In de jaren daarna werden deze motoren doorontwikkeld en werd Triumph steeds toonaangevender op het gebied van design.

Hedendaagse Triumph-modellen

Tegenwoordig verkoopt Triumph nog steeds motoren in verschillende vormen en maten. De oude benamingen, zoals de , en , zijn aangehouden. Bovendien zijn er ook nieuwe series bij gekomen.

De Thunderbird-motoren zijn de enige cruisers van Triumph. Deze motoren zijn krachtig, snel en erg comfortabel. Daarnaast hebben deze motoren een unieke stijl. Zo heeft de motorfiets een strak afgewerkte uitlaat met veel chroom. Er zijn twee uitvoeringen van de Thunderbird, de LT en de Commander. De Commander is een wat groter, meer uitgesproken model terwijl de LT wat meer ingetogen is.
De Triumph Tiger-serie motoren zijn de meest veelzijdige motoren van het Britse merk. Deze motoren zijn geschikt voor woon-werkverkeer, voor lange reizen en voor korte sportieve ritten. Vooral de Tiger Sport is populair vanwege deze veelzijdigheid. De Tiger 800 en 1200 zijn bovendien ook geschikt voor offroad rijden. Deze modellen zijn dan ook erg in trek onder de echte avonturiers.

Naast de oude benamingen heeft de Britse motorproducent ook nieuwe modellen op de markt gebracht. Bijvoorbeeld de nieuwe Speed Power Triple, een nieuw en innovatieve serie. Deze motoren zijn erg snel, krachtig en enorm wendbaar. Triumph zelf beschrijft deze motor dan ook als een 'game changer'. Deze motor is bij uitstek geschikt voor zowel sportieve ritten als dagelijks gebruik.

Populaire merken


Yamaha
Suzuki
KTM
Honda
Ducati

Let op! Dit is de testomgeving van Gashendel.nl. Je instellingen kunnen verloren gaan.