Sym Motoroccasions

Mail alert instellen
Sorteer op:
5 resultaten

Tweedehands Sym motorscooter kopen

In Europa, vooral in Frankrijk en Italië, zijn lichte scooters en motorscooters momenteel enorm populair. Ook in Nederland zie je ze steeds meer. Misschien wil je eerst iets meer weten over het merk voordat je op Gashendel.nl op zoek gaat naar de SYM-motorscooter.

SYM

De fabriek van SanYang Motors staat in Taiwan. Bij het Europese publiek is het merk SYM waarschijnlijk niet zo bekend als bijvoorbeeld Honda of Kymco. Toch heeft deze motor- en scooterfabrikant uit Taiwan in Nederland dit jaar meer tweewielers verkocht dan merken als Mv Agusta, Moto Guzzi, Aprilia en Royal Enfield. Dit komt waarschijnlijk omdat SYM geen ‘echte’ motorfietsen verkoopt, maar uitsluitend lichte (50 en 125cc) scooters en 300cc en 600cc motorscooters. Volgens het jaarrapport van SYM produceren ze gecombineerd 600.000 scooters en motorscooters per jaar. Ze bouwen per jaar ook nog eens 200.000 auto’s voor Hyundai. Vroeger produceerden ze motorfietsen samen met Honda. Dit is dus geen klein fabriekje ‘ergens in Azië’ dat ook een paar scooters maakt; SYM heeft een jaaromzet van 1 miljard US-dollar.< h2>SYM modellenSYM maakt scooters en motorscooters met een cilinderinhoud van 50 tot 600 cc. Verreweg de meeste van deze modellen blijven in Azië, maar de Europese markt is groeiende. De SYM Fiddle II, met een 49,5cc 4-takt motorblok, is bijvoorbeeld al twee jaar het bestverkochte model van SYM in Nederland. De nieuwe SYM Fiddle III heeft een frisse retrostyling. De Symphony ST is gericht op de langere Europeaan met z’n grotere lengte en 16”-wielen. De Mio is een compact stadmodelletje dat vooral op jonge vrouwen gericht lijkt te zijn en de Orbit II zal vooral de mannelijke jeugd aanspreken. Van deze Orbit II heeft SYM ook een kant-en-klare bezorgscooter in het gamma: de X-Pro. Deze is wat zwaarder, want de achterdrager is verstevigd om een grote bezorgbox te kunnen dragen. In de tank past anderhalve liter benzine meer.

SYM 125 CC

In de 125cc-klasse blijkt er ook een Symphony ST voorhanden te zijn. De Jet14-modellen zijn weer wat kleiner en hebben een sportieve uitstraling. De Fiddle III is ook als 125cc-uitvoering verkrijgbaar, net als de compacte Mio.

Maxiscooter

SYM heeft ook een paar zware motorscooters in de folder. De Maxsym600i is er in een Sport en een luxere Executive-versie. De agressief gelijnde Cruisym heeft een 300cc-motor achter de beplating.

Uitrusting

De SYM-familie is standaard al erg compleet. Er zit moderne verlichting op, schijfremmen, en ook zaken als een stuurslot en startblokkering ontbreken niet. Sommige modellen hebben naast de elektrische starter nog de mogelijkheid om een kickstarter gebruiken.

Naast de standaarduitrusting is er nog een enorme catalogus aan vervangingsonderdelen verkrijgbaar. Ook de SYM-motorscooter die je op Gashendel.nl koopt kun je zo volledig naar wens uitrusten. Zaken als windschermen en topcases voor nog meer bergruimte zijn erg populair. Verder is er een keur aan bagagedragers te koop, voor zowel voor- als achterop. Ruggensteuntjes zijn vooral populair bij wie ook passagiers meeneemt.

Jouw tweedehands SYM-motorscooter vinden op Gashendel.nl

De verkoopcijfers van de SYM-modellen liegen er niet om, maar de concurrentie is groot. Wie motorscooter zegt, zegt vooral ook Vespa, Piaggio, Kymco en Gilera. Welke je ook uitzoekt, de kans is groot dat je op Gashendel.nl een geschikte motorscooter zult vinden.

Let op! Dit is de testomgeving van Gashendel.nl. Je instellingen kunnen verloren gaan.