Suzuki gladius Motoroccasions

Mail alert instellen
Sorteer op:
17 resultaten

Een tweedehands Suzuki Gladius kopen?

Sinds 1999 brengt Suzuki een serie motorfietsen uit onder de SV-vlag. Alle modellen hebben een V-twin motorblok en zijn gericht op sportief toerwerk. Er zijn naakte modellen, maar de meeste hebben een top-half of stuurkuip. De cilinderinhoud van de modellen op de Nederlandse markt is 650 of 1000 cc. Er zijn ook 400cc-modellen gemaakt, maar die bleven op de Japanse thuismarkt. Dit artikel gaat over een tussenmodel van de SV650: de Suzuki SFV Gladius. Gashendel.nl is de beste plaats om een tweedehands Suzuki Gladius te vinden.

Suzuki SFV Gladius (2009 – 2016)

In 2009 bracht Suzuki de Gladius op de markt als opvolger van de SV650. Hoewel op papier de beide modellen sterk overeenkomen, was de naakte Gladius zeker een flinke verbetering. De motor zag er fris en modern uit, met z’n nieuw ontworpen blauw-zilveren trellisframe en organische ronde lijnen.
Meer dan de oudere SV650-modellen is de SFV650 Gladius gericht op liefhebbers van naked bikes. Hoewel het publiek de motor bij de introductie niet omarmde, is de huidige mening veel milder. De Gladius wordt soms al een klassieker genoemd. Het was een mooi voorbeeld van de modernisering van het motorfiets design in het nieuwe millennium. Hoewel hij al tien jaar oud is, past de eerste Gladius nog altijd uitstekend in het moderne straatbeeld.

Onderschatte kwaliteit

Het V-twin motorblok was gebaseerd op het oude blok maar werd op alle gebieden verbeterd. De cilinderwanden kregen een behandeling om wrijving te verminderen en de hitte beter te spreiden. De klepveren en krukas werden lichter, de inlaatkanalen aangepast, etc. Hier werd in feite een nieuw motorblok gepresenteerd. De motor bleek sterker en soepeler te zijn in het lage en middelste toerengebied. Het blok voldoet aan de EURO3-emissiestandaard. Je zult je snel thuis voelen op de Gladius. Het zadel zit prettig en met een zithoogte van 785 mm kunnen de meeste mensen hun voeten stevig op de grond zetten. De spiegels liggen perfect in het zicht van de rijder, net als het complete dashboard (een mix van analoog en digitaal). Handen en voeten vallen als vanzelf op hun plaats en de licht sportieve houding past goed bij dit type motorfiets.
De motor rijdt zo licht en gemakkelijk dat het maar goed is dat het vermogen bij 76 pk ophoudt. De versnellingsbak schakelt trefzeker en het geluid van de twin laat je regelmatig onnodig terugschakelen om de motor te laten grommen.

Remmen en vering voldoen uitstekend voor dagelijks gebruik en meer vermogen is op de weg niet nodig. Alleen ervaren rijders met een jeukende rechterhand zullen de motor misschien wat tam vinden en een ‘eindschot’ missen. Alle anderen kunnen, juist door het (relatief!) beperkte vermogen, zich prima uitleven met deze uitstekende naked.

Gladius modellen

De Gladius is tot 2016 vrijwel ongewijzigd geproduceerd. Aanpassingen bestonden vooral uit wijzigingen in de beschikbare kleuren. Eigenlijk is alleen de komst van ABS (standaard vanaf 2010) echt het noemen waard. In 2016 werd de Gladius weer vervangen door een nieuw model met een oude naam: de SV650 stond weer in de brochure.

Suzuki Gladius concurrentie

De concurrenten van de Suzuki Gladius zijn, naast Suzuki’s eigen SV650(A/S)-modellen, vooral in de Japanse middenklasse te vinden. De Yamaha FZ-07 en de Z650 van Kawasaki zijn de oorspronkelijke rivalen. Honda ging in die periode een volkomen andere kant op met de NT700V Deauville.
De Europese rivalen zijn bijvoorbeeld de nieuwere KTM 690 Duke en de BMW R nineT en oudere R850R. Engeland heeft de Triumph Street Triple, waarvan de S-versie waarschijnlijk het dichtst bij de Gladius komt.

Jouw tweedehands Suzuki SFV650 Gladius op Gashendel.nl

Dit is een naked motor met voldoende power en wendbaarheid om beginnende en gevorderde rijders tevreden te houden. Je kunt er ook gewoon mee naar je werk, natuurlijk. Wie op zoek gaat naar een tweedehands Suzuki SFV650 Gladius zal op Gashendel.nl zeker voldoende exemplaren te koop vinden.

Let op! Dit is de testomgeving van Gashendel.nl. Je instellingen kunnen verloren gaan.