Suzuki Motoroccasions

Mail alert instellen
Sorteer op:
1221 resultaten

Tweedehands Suzuki-motor kopen

Suzuki is in Nederland een van de populairste Japanse motormerken. Dit merk kwam, net zoals de drie andere grote Japanse merken, op in de jaren 50 en was al snel succesvol. Sindsdien produceert het bedrijf talloze verschillende motoren die over heel de wereld worden verkocht. Suzuki heeft een breed scala aan motoren. Zo heeft het bedrijf de erg snelle Supersport-motoren maar ook motorfietsen geschikt voor dagelijks gebruik, zoals de Suzuki Street-serie. Ook is het merk erg actief op het gebied van motorcross. Het merk verkoopt verschillende modellen crossmotoren en ook een aantal quads. Suzuki-motoren zijn als occasion niet alleen geliefd vanwege de betrouwbaarheid van de oudere modellen. Ook de vele innovaties die het bedrijf in de jong gebruikte Suzuki-motoren heeft verwerkt, zorgen voor een groot aantal Suzuki liefhebbers.

Suzuki occasions

Tweedehands Suzuki-motoren zijn dus erg gewild. Niet alleen omdat Suzuki bekend staat vanwege haar betrouwbaarheid en kwaliteit. Suzuki-motoren zijn namelijk ook erg geliefd vanwege hun goede wegligging, goede prestaties en het aantrekkelijke uiterlijk. Omdat Suzuki-rijders hun keus vaak op dit merk hebben laten vallen vanwege de betrouwbaarheid, kun je ervan uitgaan dat ze hun motor ook goed hebben onderhouden. Over het algemeen zijn de tweedehands Suzuki-motoren op Gashendel.nl dan ook in goede staat. Ben je op zoek naar een wat oudere Suzuki-occasion? Dan is de Suzuki GS 500 misschien wel wat voor jou. Als je voorkeur uitgaat naar een occasion met wat minder kilometers op de teller, dan kun je natuurlijk het beste kijken naar een jong gebruikte Suzuki-motorfiets. Als je niet direct weet of Suzuki wel het meest geschikte merk voor jou is, kun je ook kijken naar gebruikte motoren van bijvoorbeeld Honda, BMW, Triumph of Yamaha.

Opkomst van de Japanse motoren

Net als veel andere motormerken produceerde Suzuki niet altijd motoren. Voor de Tweede Wereldoorlog produceerde het bedrijf vooral industriële machines en wapentuig. Vanaf 1950 begon het bedrijf zich echter ook op motorfietsen toe te leggen. De eerste officiële motorfiets van het merk was in feite niet veel meer dan een fiets met een motor erop. Toch werd deze zogenaamde Power Free behoorlijk populair. In 1954 produceerde Suzuki jaarlijks 6000 van deze motoren per maand. Daarnaast begon het bedrijf ook tweetaktmotorfietsen te verkopen onder de naam "Colleda". Niet alleen Suzuki groeide in deze periode. In dezelfde tijd werden ook de andere grote Japanse merken (Honda, Yamaha en Kawasaki) steeds populairder in Europa en de Verenigde Staten.

De T-serie en GT-serie-motorfietsen

In de jaren 60 werd het merk ook actief op het gebied van racen. Zo reden diverse coureurs de TT van Assen op de nieuwe Suzuki RV 61. Halverwege dat decennium introduceerde de motorfabrikant de populaire T-serie. Deze tweetaktmotoren werden geproduceerd tot 1977, ze hadden een cilinderinhoud van 90 tot 500 cc. Het eerste "T"-model, de T20 Hustler, werd in 1965 geïntroduceerd. Omdat dit model goed werd verkocht begon de motorproducent nieuwe modellen te ontwerpen die op de T20 waren gebaseerd. Zo ontwikkelde Suzuki de krachtigere T500/5 en de T250 Hustler-modellen.

Overstap naar viertakt met de GS-serie

Vanaf 1975 stapte Suzuki over op de productie van viertaktmotoren. De Japanse motorfabrikant ontwikkelde in dat verband de GS-serie. Dit was een goede keuze van Suzuki, want met name de GS400 en GS750 waren in het begin erg populair. De opvolger van deze motoren, de GS500, wordt momenteel veel verkocht als beginnersmotor. Ook onder racers waren de motorfietsen uit de GS-serie geliefd. De tegenwoordig GSX en GSR-motoren zijn dan ook gebaseerd op deze bekende serie.

Suzuki Adventure Sport, Supersport en crossmotoren

Zoals eerder gezegd, heeft Suzuki erg veel verschillende soorten motoren. De Adventure Sport-motoren, zoals de V-Strom, zijn bij uitstek geschikt voor lange, comfortabele ritten. Dat wil overigens geenszins zeggen dat je met deze motoren niet sportief zou kunnen rijden. In de jaren 90 begon Suzuki ook met het produceren van crossmotoren. Met succes, Suzuki behoort tot de meest verkochte merken crossmotoren. Vooral de RMZ 450 en Z 250 worden veel verkocht, aan zowel professionals als amateurs en andere liefhebbers.

De Supersport-motoren van Suzuki zijn rasechte scheurijzers. Ze hebben indrukwekkende prestaties en zien er bovendien geweldig uit. Deze motoren worden door Suzuki gebruikt in de MotoGP races. Daarnaast zijn er nog de 'Street'-motoren van Suzuki. Dit zijn zogenaamde 'naked bikes', ofwel motoren zonder kuipdelen. Ze zijn door het lichte gewicht en de compact bouwwijze praktisch in gebruik, maar hebben ook meer dan voldoende kracht en snelheid in huis. Ook zien ze er, doordat ze geen kuipdelen hebben, erg puur en stoer uit. Dit maakt ze geliefd bij veel mensen. Deze serie bevat overigens ook een aantal modellen mét kuipdelen, zoals de nieuwe GSX-S 1000. Deze combineert al het goede van de Supersport-motoren met de praktische kenmerken van de Street-serie. Ook van deze Suzuki-modellen kun je uiteraard diverse occasions op Gashendel.nl vinden.

Populaire merken


Triumph
Yamaha
Kawasaki
Honda
Harley-davidson

Let op! Dit is de testomgeving van Gashendel.nl. Je instellingen kunnen verloren gaan.