Piaggio Motoroccasions

Mail alert instellen
Sorteer op:
239 resultaten

Tweedehands Piaggio kopen

Wil je een tweedehands Piaggio motorscooter kopen? Ken je het merk al, of wil je er eerst meer over weten? Je bent bij Gashendel.nl op de juiste plaats.

De naam Piaggio is bekend bij iedereen die enigszins bekend is met bromfietsen en scooters. Wat niet iedereen weet is dat het bedrijf al in 1887 is opgericht. Tot het einde van de Tweede Wereldoorlog hield men zich vooral bezig met zwaar vervoer; treinen, trams en later ook luchtvaart. Vanaf 1946, het jaar waarin het eerste prototype van de Vespa werd gebouwd, profileerde het bedrijf zich op het gebied van tweewielers. In 1964 besloot men Piaggio op te splitsen, een tak ging zich uitsluitend bezighouden met zware industrie, vooral op het gebied van luchtvaart en treinvervoer. De andere tak ging verder met de scooters.

Piaggio Group

In de loop der jaren is Piaggio uitgegroeid tot een wereldmerk. Vanaf 2001 werden enkele grote motorfietsmerken overgenomen en ontstond de Piaggio Group. Men had goed gekozen, het waren zonder uitzondering namen met een enorme historische bagage: Aprilia, Derbi, Gilera en Moto Guzzi.

Piaggio grote speler in Azië

De laatste jaren is Piaggio ook op de Aziatische markten een speler van formaat aan het worden. In 2012 is daarom in Vietnam een fabriek geopend met een maximumcapaciteit van 300.000 voertuigen per jaar. In 2015 bleek dat hun plannen geen grootspraak waren; dat jaar werd gevierd dat er sinds de opening al 500.000 scooters van de productielijn gerold waren.

De Piaggio Group produceert onder de naam Derbi tegenwoordig alleen sportieve 50cc motoren in de Supermotard en Enduro klasse. De merknaam Gilera wordt tegenwoordig uitsluitend gebruikt voor de Runner scooters en de Fuoco 500 IE LT motorscooter, ondanks het klinkende race-verleden. Manual Poggiali en de betreurde Marco Simoncelli werden bijvoorbeeld wereldkampioen op een Gilera racemotor. De zwaardere motorfietsen van de Piaggio Group komen bij Aprilia en Moto Guzzi vandaan. Ook deze merken hebben een prachtige reputatie, zowel op het circuit als op de weg.

Bij de naam Piaggio denkt waarschijnlijk iedereen vooral aan de immens populaire klassieke Vespa scooters. In het thuisland zijn ook de Scarabeo scooters met hun grotere wielen en modernere uitstraling zeer populair. Vespa en Scarabeo vallen beiden onder de Piaggio ‘premium brands’.

Vespa

Wie een tweedehands Piaggio motorscooter wil kopen heeft een ruime keuze. De huidige Vespa-modellen omvatten bijvoorbeeld de Liberty S125, de Medley 125, Beverly 350 en de driewielige MP3 500. In Europa, vooral in Italië zelf, zijn deze lichte en wendbare vervoermiddelen enorm populair. Parkeren is nooit een probleem en in de grote stad is er geen snellere manier om op de plaats van bestemming te komen. Dat geldt niet alleen voor de Italiaanse steden, zoveel maakt de enorme populariteit van motorscooters in Nederland wel duidelijk.

Scarabeo

Scarabeo is een merk dat oorspronkelijk onder de vlag van Aprilia is ontwikkeld. De naam kwam van een 50cc Aprilia motocross-motor uit 1970. De Scarabeo’s moesten de ideale ‘city-bikes’ worden. Vanaf het begin waren de lichtgewicht scooters met hun uitstekende hanteerbaarheid en lage onderhoudskosten een grote hit; sinds 1993 zijn er al meer dan 750.000 Scarabeo’s geproduceerd.

Regelmatig krijgen de modellen de nodige updates om bij de tijd te blijven, zoals een verbeterde uitlaatdemper en een USB-poort. Het op ovalen gebaseerde design en de relatief grote wielen maken de Scarabeo scooters zeer herkenbaar. Er zijn nieuwe en tweedehands Piaggio Scarabeo motorscooters verkrijgbaar in 2- en 4-takt uitvoeringen tussen de 50 en 500cc. In Nederland is de Scarabeo tweedehands af en toe te koop.

Tweedehands Piaggio kopen

Wil je een tweedehands Piaggio Vespa of Scarabeo motorscooter kopen, bezoek dan regelmatig Gashendel.nl voor het nieuwste aanbod.

Let op! Dit is de testomgeving van Gashendel.nl. Je instellingen kunnen verloren gaan.