Mv Agusta Motoroccasions

Mail alert instellen
Sorteer op:
130 resultaten

Tweedehands MV Agusta kopen? Zoek naar motoren op Gashendel.nl

Liefhebbers van sportieve motorfietsen krijgen spontaan kippenvel bij het horen van de naam. En anders wel bij het horen van de uitlaten. Ben jij ook een fan van Mv Agusta motoren? Bezoek Gashendel.nl regelmatig om de tweedehands MV Agusta motorfiets van je dromen te vinden.

MV Agusta

Graaf Giovanni Agusta begon in 1907 met de productie van vliegtuigen. Na zijn overlijden in 1927 breiden zijn vrouw en zoon (Domenico) de productie uit naar motorfietsen. Na WOII werd het Italië verboden om vliegtuigen te maken en de Agusta-fabrieken gingen volledig over naar de ontwikkeling van nieuwe motorfietsen. De naam MV Agusta werd in 1945 bedacht en de eerst echte MV werd de ‘MV 98’. Deze motorfiets werd de basis voor de eerste race-successen. Vele modellen volgden, langzaam stijgend in cilinderaantal en -inhoud.

De MV Agusta legende

De jaren vijftig en zestig vormden het gouden tijdperk van het merk. In de racerij zorgden giganten als John Surtees, Mike Hailwood, Giacomo Agostini en Phil Read voor de onvergetelijke reputatie van het merk. Van alle motorfietsmerken zijn er weinig met zo’n indrukwekkende prijzenkast als MV Agusta. Met honderden titels en duizenden overwinningen is het merk niets minder dan legendarisch geworden. Toch was dat allemaal geen garantie voor toekomstig succes.

Het einde van MV Agusta?

In de jaren zeventig kwam MV Agusta in financiële problemen. Na het overlijden van graaf Domenico in 1971 had het bedrijf moeite om haar plek te vinden in de veranderende markt. In 1980 rolde de laatste motor uit de fabriek: MV Agusta werd een naam uit het verleden.

De wedergeboorte van MV Agusta

In 1992 kocht het nog jonge Cagiva de merknaam MV Agusta op. De fans moesten nog even wachten, maar in 1997 werd de eerste ‘nieuwe’ MV Agusta aan de wereld getoond: de F4 750. Zelden werd een motor met zo’n opluchting ontvangen. Cagiva leek werkelijk in staat om MV Agusta zijn oude glorie terug te geven.

MV Agusta modellen

MV Agusta heeft het niet bij die F4 750 gelaten. Tegenwoordig staan op de website van MV Agusta bijna uitsluitend bekende namen. Iedere nieuwe ‘MV’ wordt door de motorbladen kritisch bekeken en gekeurd en vervolgens door het publiek gretig gekocht. Zowel nieuwe als tweedehands MV Agusta motoren zijn niet goedkoop, maar mits goed onderhouden zijn ze wel erg waardevast. De ruggengraat van MV Agusta wordt tegenwoordig gevormd door een aantal ‘families’, zoals ze het zelf noemen. Van naakte wegmotoren als de Brutale en de Dragster zijn verschillende uitvoeren gemaakt. Ook de Turismo Veloce, die als sportieve allroad op de kaart staat, heeft een paar aantrekkelijke varianten. De sportieve genen zijn het duidelijkste zichtbaar in de F3 en F4-series. Wie nog wat meer centjes op de bank heeft, die kan voor de zeer exclusieve RVS#1 gaan. Deze hand-gebouwde krachtpatser rolt niet voor minder dan 36 mille de winkel uit. Maar dan heb je ook wel iets heel bijzonders.

Jouw tweedehands MV Agusta motor vinden op Gashendel.nl

In Italië worden veel mooie, goede motorfietsen gemaakt. Gelukkig worden die ook in Nederland goed verkocht, zowel nieuw als tweedehands. Kiezen uit al die merken en modellen is niet eenvoudig, maar de kans is wel heel groot dat je op Gashendel.nl de tweedehands MV Agusta motor van jouw dromen zult kunnen kopen.

Let op! Dit is de testomgeving van Gashendel.nl. Je instellingen kunnen verloren gaan.