Moto Guzzi Motoroccasions

Mail alert instellen
Sorteer op:
144 resultaten

Tweedehands Moto Guzzi kopen

Wil je een tweedehands Moto Guzzi kopen? Kende je het merk al, of wil je er eerst meer over weten? Je bent bij Gashendel.nl op de juiste plaats.

Het in 1921 opgerichte Moto Guzzi is een van de oudste nog producerende motormerken. Vanaf het begin werden de Guzzi’s gebouwd in Mandello del Lario, aan het Comomeer in Italie. Hoewel de fabriek nog steeds door Moto Guzzi wordt gebruikt, is een deel van de productie verplaatst.

Moto Guzzi zeer waardevast

De motoren van Moto Guzzi hebben altijd een selecte schare volgelingen gehad. De geheel eigen styling, de fantastisch sturende Tonti-frames en de betrouwbare motorblokken zorgden voor motoren die nog altijd zeer waardevast zijn. De relatief hoge aanschafprijs schrok in het verleden nieuwe kopers nogal eens af.

Dit kwam ook omdat de oude Italiaanse motoren soms een slechte reputatie hadden. Ze hadden wel eens last van vooral elektrische storingen. De elektrische onderdelen leken zich in Italië beter thuis te voelen dan in het koude en vochtige Nederlandse klimaat. Wie bereid was zijn Moto Guzzi goed te onderhouden, kreeg daar wel een betrouwbare motorfiets met een geheel eigen uitstraling voor terug.

De wisselende populariteit van de motorfiets in het algemeen heeft vroeger ook Moto Guzzi voor grote financiële uitdagingen gesteld. Gelukkig maakten de overnames door respectievelijk Aprilia en Piaggio de noodzakelijke modernisering en reorganisatie mogelijk. Dit bracht een flink aantal verbeteringen met zich mee. De elektrische componenten werden bijvoorbeeld veel betrouwbaarder en vooral de nieuwste Moto Guzzi’s zijn daardoor nog beter dan ze al waren.

Moto Guzzi maakte altijd uitstekend sturende sportieve motorfietsen zoals de Le Mans en de V11. Maar het merk is ook bekend om z’n uitstekend sturende toermotoren, zoals de oer- en de -serie. De 850 T3 kreeg ooit de bijnaam ‘Bahnburner’, een duidelijk compliment voor de uitstekende toereigenschappen.

Zoals veel merken heeft ook Moto Guzzi de afgelopen jaren veel tijd en geld gestoken in modulaire productiemethodes. Hierbij worden een beperkt aantal basismodellen ontworpen, een voor ieder motorsegment. Deze modellen dienen als basis voor enkele varianten die met minimale verschillen worden uitgebracht. Onderhuids zijn deze modellen echter grotendeels identiek. Dit scheelt in de hoeveelheid onderdelen die op voorraad gehouden moeten worden en vergroot de uitwisselbaarheid. De kostenbesparing is enorm en de klanten krijgt een grotere keuze. De V7-serie is daarvan een goed voorbeeld.

Moto Guzzi V7

Door kleine, vooral uiterlijke aanpassingen kon men optisch totaal verschillende modellen aanbieden. Wil de klant een sportievere uitstraling? Dan staat daar de V7 Racer, compleet met racenummerplaat en flitsende chromen tank.
Toch liever een minder opvallende motor? De V7 Stone in geheel zwarte uitvoering en zonder opsmuk is dan waarschijnlijk een beter keuze. De V7 Classic en V7 Limited Edition modellen bieden de meer historisch georiënteerde koper precies wat ze zoeken. Daarmee houdt de Lego-strategie niet op; er worden voortdurend nieuwe varianten op de markt gebracht.

Zo is er voor iedereen wel een passend model te vinden. De lichte en prettig sturende V7-modellen vinden ook daarom steeds vaker hun weg naar vrouwelijke motorrijders. De combinatie van betrouwbaarheid en eigentijdse vormgeving, en niet te vergeten de prima prestaties, zorgen voor stijgende verkoopcijfers. Inmiddels is Moto Guzzi alweer toe aan de derde generatie van de moderne V7’s.

Moto Guzzi California

Dezelfde strategie is gekozen bij de Moto Guzzi California modellen. Ook hiervan zijn de laatste jaren een aantal varianten op hetzelfde thema uitgebracht. De basic Audace 1400, de wat klassieke Eldorado 1400, de 1400 Touring en de zeer opvallende MGX-21 ‘Flying Fortress’ cruiser. Ook hier biedt Moto Guzzi voor iedereen wel een passend smaakje.

Ook de (gemiddeld meestal wat langere) liefhebber van all-road motoren vindt bij Moto Guzzi een geschikte tweedehands motor. De eerste en tweede generatie van de Moto Guzzi Stelvio worden niet meer geproduceerd, maar ze hebben een geweldig enthousiaste schare fans. Er is nog geen opvolger bekend, maar de splinternieuwe V85TT komt zeker in aanmerking voor de titel ‘Baby-Stelvio’. Deze motor komt in 2019 op de markt, en de belangstelling is alvast enorm.

Tweedehands Moto Guzzi kopen

Wie een tweedehands Moto Guzzi California zoekt hoeft op Gashendel.nl waarschijnlijk niet lang te zoeken. Elke generatie wordt nog steeds bereden en verkocht; een compliment aan de kwaliteit van de motorfietsen en aan de aandacht die de gemiddelde ‘Guzzisti’ aan hun motor besteden.

Wil je een tweedehands Moto Guzzi kopen, bezoek dan regelmatig Gashendel.nl om het nieuwe aanbod te bekijken.

Let op! Dit is de testomgeving van Gashendel.nl. Je instellingen kunnen verloren gaan.