Mash Motoroccasions

Mail alert instellen
Sorteer op:
2 resultaten

Tweedehands Mash motor kopen

Ieder motorfietsmerk heeft wel een motorfiets met retro-styling in de folder staan, de rest van de brochure bestaat uit moderne motorfietsen, voorzien van de nieuwste techniek. Sommige bedrijven kiezen een andere benadering; die maken bijna alleen maar gebruik van oude vormgeving en eenvoudige techniek.

Mash is zo’n bedrijf. Zij maken bijna alleen motorfietsen die zó uit een oude folder lijken te zijn weggereden. De modellenlijn is vooral gericht op de bekende ontwerpen uit de jaren zestig en zeventig. Soms duurt het even voordat je ziet dat hun motorfietsen echt helemaal van deze tijd zijn. Alleen de details in de afwerking en moderne remschijven verraden hoe het zit. Ze maken overigens ook modernere motorfietsen, zoals de Adventure 400 voor de allroad-markt.

Achtergrond van Mash

Het is niet vreemd als je nog nooit van het merk Mash hebt gehoord. Mash bestaat pas sinds 2014 en is opgericht door SIMA. Deze Franse importeur houdt zich al sinds 1976 bezig met het importeren van bekende motoren, onderdelen en accessoires en men kent de markt dus goed.

Mash wordt bestuurd vanuit het hoofdkwartier in Frankrijk, maar de motorfietsen worden in China gemaakt. Dat beloofde vroeger niet veel goeds, maar tijden veranderen. Mash maakt gebruik van eenvoudige motorblokken en frames, maar deze worden wél gemaakt volgens de nieuwste productiemethoden. Met de pasvorm en betrouwbaarheid is dus weinig mis.

Ook strategisch zit het wel goed. Men heeft een modulair opgebouwde modellen-serie en volgt daarmee in de voetsporen van gerenommeerde merken als BMW, Triumph en Moto Guzzi. Met kleine aanpassingen wordt hiermee tegen lage kosten voor iedereen de juiste styling en toepassing aangeboden.

Mash Modellen

Mash maakt motorfietsen en motorscooters tot en met 400cc. Daarmee blijven ze uit het vaarwater van de grote merken die in Europa en Amerika vooral motorfietsen van meer dan 600cc verkopen. De lichtere inhoudsklassen zijn hier voorbestemd voor offroad-motoren en motorscooters. In Azië zijn de zware motoren helemaal niet populair want veel te duur en onpraktisch.

De Mash Five Hundred 400 heeft een verwarrende naam. De specificaties maken echter snel duidelijk dat het toch echt om een luchtgekoelde 4-takt 400cc eencilinder gaat. De motorfiets heeft een herkenbare retro-stijl, met een enkele schijfrem in het voorwiel en een trommelrem achter. Vooral de gelimiteerde Von Dutch is een fraai motorfietsje. De Five Hundred 400 is sinds 2015 op de markt en inmiddels in zijn tweede generatie.

De prachtige Mash Cafe Racer TT40 is vanaf 2017 te koop. In het klassieke frame hangt hetzelfde motorblok als voor de Five Hundred 400 is gebruikt, maar de Cafe Racer heeft een versnelling minder. Dat geeft een rijervaring die meer past bij dit type motorfiets. De Mash Family Side 400 is een prachtig klassiek vormgegeven zijspanmotorfiets. Ook hier datzelfde 27pk eencilinder motorblokje, maar nu is de versnellingsbak voorzien van een mechanische achteruit. Naast een extra rem en extra vering heeft deze zijspan ook een stuurdemper.

Mash Adventure 400

De Mash Adventure 400 mist de retro-styling. Op basis van datzelfde motorblok staat er een moderne lichtgewicht offroad motorfiets die, ondanks het gebrek aan vermogen, toch verbazingwekkend geschikt is voor motorvakanties in Europa én Verweggistan. Sommige mensen hebben hier de Sahara al mee doorkruist zonder noemenswaardige problemen. De eenvoudige techniek zorgt er ook voor dat je hem overal ter wereld kunt laten repareren. Het lage gewicht (alle Mash 400 modellen wegen droog ca. 151 kg) betekent dat je hem in alle situaties de baas bent.

De uitrusting is zeker voldoende voor dagelijks gebruik. Er is trouwens ook nog een Adventure Touring 400 voor mensen die koffers en betere vering willen voor het terrein of lange vakanties. Het is duidelijk, op basis van een eenvoudig motorblok heeft Mash een complete lijn prima motorfietsen neergezet, met een simpel frame en basale techniek. Naast deze 400cc-serie staan er ook 50, 125, 250cc motoren in de folder. Allemaal fraaie, lichte motorfietsjes voorzien van moderne maar eenvoudige techniek.

Jouw tweedehands Mash motor vinden op Gashendel.nl

Voor ieder rijbewijs en ieder budget is er wel iets te vinden bij Mash. De nieuwprijzen zijn zeer concurrerend, en dat heeft ook effect op de tweedehands Mash motoren. Ben je op zoek naar je eerste motorfiets, een pekelfiets voor de winter of gewoon een lekker licht motorfietsje met een retro-look voor erbij: kom regelmatig naar Gashendel.nl om te zien of jouw tweedehands Mash motor er al bij staat.

Let op! Dit is de testomgeving van Gashendel.nl. Je instellingen kunnen verloren gaan.