KTM rc 390 Motoroccasions

Mail alert instellen
Sorteer op:
15 resultaten

Een tweedehands KTM RC 390 kopen?

In het Oostenrijkse Mattighofen staat de fabriek van KTM. Al tachtig jaar zijn ze daar bezig met de productie van motorfietsen en inmiddels is KTM AG een van de grootste motorfietsfabrikanten van Europa. KTM is groot geworden met haar motorfietsen voor in het terrein, maar in 2013 introduceerden zij dit heerlijke racemonstertje voor op de weg: de KTM RC 390. Lichte motorfietsen zijn in Europa niet populair, al lijkt daar langzaam verandering in te komen. In Azië daarentegen zijn de modellen onder de 500 cc onverminderd populair.

KTM RC 390

De vlijmscherpe KTM is gebaseerd op de Duke 390 en hij is sinds 2014 te koop. Ze zijn in India gebouwd, maar de bouwkwaliteit is zeer goed. Dat is dus geen enkel bezwaar voor potentiele kopers van een tweedehands KTM RC 390. Op Gashendel.nl zullen er zeker genoeg te vinden zijn.

Met 40 pk aan boord heeft de 373 cc kleine 4-takt eencilinder geen kruiwagens vol vermogen. Daar staat tegenover dat de motor slechts 147 weegt. Met 33 Nm aan trekkracht wil het dan toch best lekker vooruit. Bedenk ook dat je op zo’n lichte race-replica heel anders moet rijden dan op een 1300 cc Adventure Bike. Door trefzeker te schakelen en het blok lekker op toeren te houden, kun je nog heel goed uit de voeten. De RC 390 heeft zes versnellingen om mee te spelen en de pk’s worden met een ketting aan het achterwiel doorgegeven.

Uitrusting en verbruik KTM RC 390

De spiegels en ledverlichting doen wat ze moeten doen. Het dashboard is helder en informatief. De knoppenwinkel is verlicht, wat in het donker erg prettig is. Stilstaand manoeuvreren is moeiteloos door het lage gewicht, maar de draaicirkel is wel relatief beperkt. De tank bevat 10 liter brandstof. Dat is niet veel, maar per liter kom je wel bijna 30 kilometer ver. Dat ligt ook wel een beetje aan het enthousiasme van je rechterhand, natuurlijk.

KTM RC 390 remmen en vering

In het voorwiel zitten radiale vierzuigerremklauwen die de 300 mm schijven stevig vastpakken. Samen met de schijf in het achterwiel en het goed werkende ABS biedt deze kleine KTM alle remvermogen dat je nodig hebt. Het oranje vakwerkframe is nog stijver dan dat van de Duke. In combinatie met het motorblok als dragend element is het rijgedeelte dus geheel op sportief rijden gericht. Samen met de prima WP upside-down-vering aan de voorzijde en de progressieve schokbreker in de swingarm valt er weinig te klagen over de rijeigenschappen.

Update

Het geüpdate 2017-model is flink aangepakt. Het is niet alleen EURO4 goedgekeurd, er is ook een slipper-clutch geplaatst en is de gashendel nu een ride-by-wire-bediening. De nieuwe uitlaat kreeg een andere plaats en de airbox werd vergroot. De remschijf is met 20 mm vergroot van 320 mm en de hendels zijn verstelbaar gemaakt. Met nog wat uiterlijke en ergonomische aanpassingen was de RC vervolgens weer helemaal bij de tijd. Het is dus niet gek dat je op Gashendel.nl regelmatig KTM RC 390 occasions zult tegenkomen.

Sportief plaatje

De Duke ziet er strak uit en is een van de scherpste lichte sportmotoren op de markt. Het wit-oranje-zwarte kleurenschema ziet er fris en stoer tegelijk uit. De oranje velgen maken het plaatje af. Het is geen straf om op deze kleine motorfiets te moeten rijden. Het is zelfs geschikt voor langere ritten, al zijn er standaard geen bagagemogelijkheden aan boord.

Concurrentie

Deze Duke geeft de concurrentie een stevige strijd. Het gerenommeerde Motorcycle News noemde het de motor van het jaar (2017, sub-500 cc). Als alternatieven kun je de Honda CB300R overwegen. Kawasaki zet de Z300 of de Ninja 300 graag voor je klaar, Yamaha heeft bijvoorbeeld de YZF R3 en de MT-03 in de garage staan en bij Suzuki duwen ze graag de sleutel van de GSX 250 R in je handen. Op Gashendel.nl staan vast nog veel meer occasions in deze klasse.

Jouw tweedehands KTM RC 390 vinden op Gashendel.nl

De verrassend leuke RC 390 wordt internationaal aangeprezen als de reden om je (A2) motorrijbewijs te halen. Als je een lichte motorfiets zoekt die beginnende en ervaren rijders veel rijplezier kan bieden, moet je zeker even op Gashendel.nl kijken of er niet een mooie KTM RC 390 occasion te koop staat.

Let op! Dit is de testomgeving van Gashendel.nl. Je instellingen kunnen verloren gaan.