KTM 990 super duke Motoroccasions

Mail alert instellen
Sorteer op:
284 resultaten

Tweedehands KTM 990 Super Duke kopen

De Super Duke van KTM is de krachtigste naked bike van de Oostenrijkse motorproducent. De motor is dankzij zijn hoge vermogen geschikt voor op de weg, maar ook voor op het circuit. Dit maakt de Super Duke erg geliefd bij sportieve motorrijders. De motor is gelukkig niet alleen snel maar ook erg wendbaar en heeft bovendien een superieure wegligging. Ben je op zoek naar een tweedehands KTM Super Duke en kun je geen goede vinden? Kijk dan naar een van de supersnelle motoren van concurrerende motorproducenten. Denk hierbij aan de BMW S 1000 R, de Ducati of de Triumph.

Specificaties van de KTM Super Duke

Zoals eerder gezegd is de Super Duke een erg krachtige motorfiets. De motor heeft een indrukkende 2-cilinder V-Twin motor met een cilinderinhoud van 1290 cc en een vermogen van maar liefst 177 pk. Daarnaast beschikt de Super Duke over hoogwaardige remmen en een premium uitlaatsysteem van KTM zelf. De motor is bovendien standaard uitgevoerd met Metzeler M7RR sportbanden en een antiblokkeersysteem. Net zoals de andere Duke-motoren is de Super Duke zo licht mogelijk gemaakt. Dit zorgt ervoor dat de motor erg wendbaar is, ongeacht of je zacht rijdt of juist zo hard mogelijk gaat. Verder wordt de motor geleverd met een snelschakelsysteem en tractie controle.

Naked bikes

Naked bikes worden de laatste jaren door steeds meer merken aangeboden, maar wat zijn het eigenlijk? Naked bike zijn in feite gestripte motoren. Alle kuipdelen zijn van de motor gehaald, met als gevolg dat de motor een stuk lichter is. Dit zorgt voor meer wendbaarheid en een betere vermogen-gewichtverhouding. Bovendien krijgt de motor dankzij het gebrek aan kuipdelen een stoere en kenmerkende look. Vaak zijn deze naked bikes ontworpen als multifunctionele motorfiets, die vooral geschikt is voor dagelijkse gebruiken en af en toe een langere rit. Voorbeelden hiervan zijn de lichtere KTM, ook van het Oostenrijke KTM, en de . De Super Duke van KTM is echter vooral bedoeld als een motor voor korte, sportieve ritten. Dit betekent echter niet dat deze motor niet geschikt is voor andere toepassingen.

Uniek design

De Oostenrijkse motorfabrikant KTM staat bekend om zijn uitdagende en innovatie designs. De Super Duke is hier zeker geen uitzondering op. De motor is stoer vormgegeven en is uitgevoerd in de kenmerkende oranje KTM kleurencombinatie. In 2017 werd het uiterlijk van de Super Duke herzien. De grootste verandering is de LED-koplamp, die nu een uniek 'gespleten' design heeft. Net zoals alle andere KTM-motorfietsen de Super Duke heeft een hoogwaardige afwerking.

De Duke-serie van KTM

De originele Duke, de Duke I, werd in de jaren '90 gelanceerd en was de eerste wegmotor van KTM. Eerder maakte het bedrijf alleen voertuigen voor op het terrein. De originele KTM Duke-motorfiets combineerde een hoge snelheid, veel koppel en geweldige rijeigenschappen met een innovatief en karakteristiek design. De originele Duke was een groot succes en wordt vandaag de dag als een echte klassieker beschouwd.

De Super Duke is het vlaggenschip van de Duke-motoren, die KTM momenteel in vijf verschillende uitvoeringen produceert. Hij heeft het hoogste vermogen, en is nog meer als echte sportmotor gebouwd. Naast de Super Duke bestaat de Duke-reeks uit de Duke 125, 390, 690 en 790. De KTM 125 DUKE is het instapmodel van de reeks. Deze is extreem licht uitgevoerd maar heeft ook een minder krachtige motor. Daarom is deze motorfiets bij uitstek geschikt voor beginnende motorrijders. De 390 DUKE is de alleskunner van de motorreeks. Deze motor is niet alleen krachtig, maar ook erg licht. Hierdoor is de motor geschikt voor langere ritten maar ook voor dagelijks gebruik, zoals woon-werkverkeer.

Daarna komen de zwaardere modellen in deze serie aan bod. De KTM 690 DUKE is 's werelds meest krachtige 1-cilinder motor. Ondanks het feit dat deze motorfiets maar 150 kilo weegt heeft die toch een vermogen van 73 pk. Dit maakt de motor niet alleen snel maar ook wendbaar. Deze uitvoering komt overigens het meest overeen met de eerste Duke-motorfiets uit 1993. Liefhebbers die een wat zwaardere KTM naked bike dan de Duke 690 willen die ook nét iets sneller is, komen uit bij de KTM. Deze tweecilinder motorfiets is nog sneller dan de 690 en weegt maar een fractie meer. Net zoals alle andere Duke-motoren van KTM heeft ook deze fantastische prestaties, geweldige eigenschappen en een karakteristieke stijl. De echte snelheidsliefhebbers kiezen natuurlijk altijd voor de KTM Super Duke.

Super Duke GT

KTM biedt ook een sportieve toermotor aan die is gebaseerd op de Super Duke. Deze KTM combineert de geweldige performance van het origineel met een hoge mate van comfort. Hierdoor is deze motorfiets goed geschikt voor lange vakantieritten. Daarnaast is de motor net zoals het origineel erg krachtig en daarom ook goed te gebruiken voor korte sportieve ritten.

Populaire motoren


KTM 690 DUKE
BMW R 1200 RT
BMW S 1000 RR
KTM 690 DUKE
Honda CB 500

Let op! Dit is de testomgeving van Gashendel.nl. Je instellingen kunnen verloren gaan.