KTM Motoroccasions

Mail alert instellen
Sorteer op:
520 resultaten

Tweedehands KTM kopen

Dit populaire Oostenrijkse merk heet officieel KTM-Sportmotorcycles. KTM is vooral bekend van de terreinmotoren, die je op bijna ieder motorcrosscircuit tegen kunt komen. De motorfietsen van dit merk staan bekend om hun betrouwbaarheid. Wanneer je een tweedehands KTM-motor koopt, weet je dus dat je kwaliteit koopt. Uiteraard is de staat van onderhoud ook een belangrijke factor. KTM produceert verschillende soorten voertuigen voor offroad toepassingen, zoals crossmotoren en quads. Ook produceert de Oostenrijkse motorfabrikant verschillende wegmotoren. Naast volbloed racemachines heeft KTM ook stoer uitziende 'naked bikes' in het leveringsprogramma.

KTM occasions

Veel KTM-motoren vind je als occasion aangeboden op Gashendel.nl. Dit zijn niet alleen de oudere modellen, zoals de 950 Adventure, maar ook jong gebruikte motoren. Dit zijn bijvoorbeeld de nieuwere naked bikes. Tweedehands motoren van KTM zijn vooral populair. Ze staan immers bekend om hun betrouwbaarheid en bouwkwaliteit. Daarnaast zijn de offroad motoren en wegmotoren van KTM geliefd om hun grote vermogen en de geweldige rijeigenschappen.

Van autoverkoper tot motorfabrikant

KTM werd in 1936 opgericht door de Oostenrijker Johann Trunkenpolz. In eerste instantie was zijn bedrijf actief in de verkoop en reparatie van auto's en motoren. Tijdens de Tweede Wereldoorlog kwamen de werkzaamheden noodgedwongen grotendeels stil te liggen. Na de Tweede Wereldoorlog waren er nog amper voertuigen en was er dus ook weinig te repareren. Daarom begon Trunkenpolz na te denken over het ontwerpen van zijn eigen motorfietsen. Het ontwerp van zijn eerste motor, de R100, werd in 1951 gemaakt. In de eerste jaren was KTM nog heel kleinschalig, maar produceerde toch nog drie motorfietsen per dag.

Snelle groei en veel nieuwe modellen

Vanaf 1953 groeide KTM hard. Met behulp van een aantal grote investeerders kon Johann Trunkenpolz zijn bedrijf fors laten groeien. KTM ging steeds meer motorfietsen ontwerpen en produceren. Het jaar hierop kwam de fabrikant met de R125 Tourist en de Grand Tourist. Deze motoren waren erg populair. Ze waren namelijk uitstekend geschikt voor woon-werkverkeer én voor lange reizen. KTM maakte niet alleen motorfietsen. In de jaren 50 introduceerde KTM ook de eerste scooters. Deze "Mecky" scooters waren licht, klein en praktisch in gebruik.

In de jaren 60 overleden de oprichters van het bedrijf. De zoon van de oprichter nam hierop het bestuur van het bedrijf over. Het bedrijf bleef groeien en tegen 1970 had het Oostenrijkse bedrijf al 400 werknemers in dienst. Het leveringsprogramma van KTM bestond toen uit maar liefst 42 verschillende motormodellen. Bovendien ging KTM vanaf ook zelf motorblokken ontwerpen en produceren. Dat zorgde voor een verdere groei van de Oostenrijkse motorenfabrikant. Tien jaar later had het bedrijf meer dan 700 werknemers in dienst en was het leveringsprogramma nog veel omvangrijker. KTM had dankzij de betrouwbare, sterke en unieke motoren een goede reputatie opgebouwd. Hoewel het bedrijf dus flink was gegroeid, was het niet groot genoeg om echt te kunnen concurreren met de grootste Europese en Japanse motorproducenten.

KTM Supermoto, Duke en Adventure

In de jaren 90 ging het bedrijf steeds meer lijken op wat het vandaag is. Zo werden drie motorseries geïntroduceerd die ook nu nog steeds succesvol zijn. Dit zijn de Supermoto, Duke en Adventure-motoren. Hiermee werd KTM populair onder een veel breder publiek. De Supermoto-modellen vielen vooral in de smaak bij de sportrijders. Deze KTM-motoren zijn namelijk erg sterk, snel en hebben een uitstekende wegligging. De Duke-motoren waren de eerste 'naked bikes' van KTM. Deze hebben een karakteristiek uiterlijk doordat de kuipdelen ontbreken. Ze zijn bovendien erg veelzijdig. Je kunt ze namelijk prima gebruiken voor woon-werkverkeer maar ze zijn ook bij uitstek geschikt voor wat langere ritten. Uiteraard zijn ze ook ideaal om heerlijk een dagje bochtjes te rijden. De Adventure-motoren zijn zoals de naam al suggereert ontworpen voor de echte avonturiers. Deze zijn comfortabel genoeg voor lange ritten maar kunnen ook prima uit de voeten op het terrein. Omdat deze KTM-motoren zo populair zijn. Zoals je hier op Gashendel.nl kunt zien, worden ze dus ook veel als occasion aangeboden.

De crossmotoren van KTM

Naast de bovengenoemde motoren produceert KTM ook al heel lang diverse soorten crossmotoren. Deze zijn erg populair onder professionele coureurs maar ook onder andere liefhebbers. Deze SX-serie van KTM is onderverdeeld in twee lijnen. De ene lijn heeft een tweetaktmotorblok met een cilinderinhoud van 50cc tot en met 300 cc, de andere een viertaktblok met een cilinderinhoud van 250 tot en met 500cc.
Naast de diverse crossmotoren heeft de Oostenrijkse motorfabrikant ook een serie met zogenaamde Enduro-motoren. Deze motoren zijn speciaal voor langere offroad ritten ontwikkeld. Ook hier kun je kiezen uit twee uitvoeringen, met een tweetakt- en een viertaktblok. Deze ESX-serie is net zoals de originele SX erg populair onder veel offroad rijders. Ze zijn echter minder geschikt voor op de weg. Dan kun je beter kijken naar de Adventure-motoren. KTM heeft overigens een primeur op dit gebied. Het Oostenrijkse bedrijf heeft namelijk de eerste elektrische "freeride"-motor, de Freeride E-XC, ontwikkeld.

De nieuwe KTM-motoren worden voornamelijk geleverd in de bekende oranje KTM kleuren. Op Gashendel.nl vind je niet alleen veel oudere occasions van KTM, maar ook veel jong gebruikte KTM-motoren. Daarnaast heeft Gashendel.nl ook een groot aanbod aan Kawasaki, Suzuki en Triumph motoren.

Populaire merken


Ducati
BMW
Vespa
Triumph
Yamaha

Let op! Dit is de testomgeving van Gashendel.nl. Je instellingen kunnen verloren gaan.