Kawasaki z 900 Motoroccasions

Mail alert instellen
Sorteer op:
86 resultaten

Tweedehands Kawasaki Z900 kopen

De Kawasaki Z900 is een populaire naked bike uit de legendarische Z-serie van Kawasaki. Deze Z-serie werd gelanceerd in de jaren '60 en heeft sindsdien diverse volbloed klassiekers opgeleverd. De eerste motorfiets in deze serie was de originele Z900. Deze moet je echter niet verwarren met de nieuwe Z900, die in 2017 werd geïntroduceerd. Deze nieuwe motor in de Z-serie doet zijn naam overigens zeker eer aan. Het is namelijk de meest verkochte naked bike van de Benelux. Deze verrassend veelzijdige motor is geschikt voor zowel beginnerde als ervaren rijders. Vanwege die populariteit zal je merken dat er regelmatig mooie tweedehands Kawasaki Z900-motoren te koop staan op Gashendel.nl. Kun je toch geen geschikte Z900 occasion vinden? Dan kun je natuurlijk ook kijken naar andere modellen van Kawasaki, zoals de krachtigere Z 1000, of naar concurrerende merken. Zo heeft Honda de vergelijkbare CB 650 en van BMW is er bijvoorbeeld de F 800 R.

Kawasaki Z900-occasion

De Z900 is eigenlijk de grotere en krachtigere versie van de Z800. De Kawasaki Z900 is vooral populair vanwege zijn veelzijdigheid, sublieme wegligging en goede performance. Ook de strakke vormgeving van deze naked bike valt bij veel mensen in de smaak. Al deze zaken bij elkaar maken dat de motor wereldwijd veel wordt verkocht. Bovendien heb je voor de Z900 alleen maar een A2-rijbewijs nodig.

Specificaties van de Kawasaki Z900

Kawasaki zelf noemt de Z900 een motor uit de middenklasse. Maar met een cilinderinhoud van bijna 1000 cc en een vermogen van 125 pk zou je natuurlijk ook kunnen spreken van een motor uit de bovenklasse. De motorfiets is standaard uitgerust met een antiblokkeersysteem en heeft bovendien een Assist & Slipper-koppeling, wat schakelen gemakkelijker maakt. Verder heeft de motor een comfortabele demping en vering, een ultramodern display en een heel hoogwaardige afwerking. De sterke krachtbron maakt deze motor uitermate geschikt voor korte, sportieve ritten. De motor is echter ook comfortabel genoeg voor lange toertochten en licht genoeg voor dagelijks gebruik.

Wat is een naked bike?

Een naked bike is een racemotor zonder kuipdelen. De motor is als het ware volledig gestript van al het onnodige. Dit maakt de motor lichter en daarmee wendbaarder en beter te besturen. Bovendien heeft de motor hierdoor een stoere, brute uitstraling. De laatste jaren worden deze naked bikes steeds populairder. Om deze reden brengen ook steeds meer motormerken verschillende soorten naked bikes op de markt. Kawasaki zelf biedt de Z 650, Z900 en de Z1000 naked bikes aan. Deze worden door het befaamde Japanse merk ook wel 'Hyper Naked'-motoren genoemd.

De legendarische Z-serie

Met de introductie van de eerste motor in de Z-serie, de Z1, in 1971 werd Kawasaki in één klap wereldwijd populair. Ook de opvolgers van de Z1 zoals de Z1000 en de originele Z900 waren een groot succes. De motoren van de Z-serie staan allemaal bekend om hun geweldige vormgeving, sterke performance en goede wegligging.

De Z1, die ook wel als de originele Z900 wordt beschouwd, was de eerst echt succesvolle motor van Kawasaki. Net zoals zijn jonge broertje, de nieuwe Z900 uit 2017, was het origineel krachtig, snel en reed in één woord geweldig. Vanwege het succes van de Z1/Z900 werden er veel nieuwe motor geïntroduceerd in de Z-serie, zoals de Kawasaki Z1000 en later de Z750. Beide Kawasaki-motorfietsen kun je ook in het aanbod tweedehands motoren op Gashendel.nl vinden.

De nieuwe Kawasaki Z900 uit 2017 heeft ook een kleiner broertje, de Z650. Deze motor is iets minder krachtig en werd geproduceerd tot en met 2017. Deze motor was vooral geschikt voor beginners of mensen die hun motor vooral nodig hebben voor dagelijks gebruik. De sterkere versie van de Z900 is de Kawasaki. Deze is nog krachtiger, is eveneens vernoemd naar een succesvolle voorganger en uiteraard ook een naked bike. Om hierop te mogen rijden heb je echter wel een A-rijbewijs nodig.

Varianten van de Kawasaki Z900

De Z900 is in twee uitvoeringen beschikbaar. Zo heb je de standaard Z900, die sinds 2017 op de markt is. Deze is zoals eerder gezegd erg krachtig, heeft aangename rijeigenschappen en is een echte alleskunner.

Voor mensen die liever een nog sterkere motorfiets hebben biedt Kawasaki een zogenaamd 'performance' pakket aan. Deze Kawasaki Z900 Performance heeft een Akrapovic uitlaat. Bovendien is de motorfiets uitgevoerd in carbon en is daardoor een stuk lichter. Doordat de motor minder weegt ligt deze beter op de weg en is de motor ook een stuk wendbaarder. Ook heb je bij de Performance keuze uit verschillende windschermen, tankpads en een buddy seat cover. Wil je een Kawasaki Z900 kopen?Let dan ook op de verschillende specificaties. Gashendel.nl biedt een goed overzicht van alle aangeboden Z900 motoroccasions.

Populaire motoren


Yamaha MT 09
Yamaha MT 07
Ducati SCRAMBLER
Kawasaki Z 1000
Suzuki SV 650

Let op! Dit is de testomgeving van Gashendel.nl. Je instellingen kunnen verloren gaan.