Kawasaki Motoroccasions

Mail alert instellen
Sorteer op:
1147 resultaten

Tweedehands Kawasaki kopen

Kawasaki is een van de grote vier Japanse motormerken. Kawasaki-motoren zijn over heel de wereld geliefd vanwege hun stoere uiterlijk, goede prestaties en concurrerende prijs. Het Japanse merk heeft sinds de jaren 70 wereldwijd een goede reputatie opgebouwd met haar snelle tweetaktmotorfietsen. De motorfabrikant is actief op haast elk gebied van de motorsport. Zo kon je de Kawasaki-motorfietsen in de MotoGP zien racen, ook zijn er nog steeds veel coureurs die op een Kawasaki motorfiets actief in de motorcross zijn.

Aanbod Kawasaki occasions

Vanwege de grote populariteit van het merk en het brede scala aan modellen van Kawasaki, worden er van dit merk ook veel tweedehands motoren te koop aangeboden op Gashendel.nl. Dit zijn zowel de nieuwere modellen als de wat oudere. Hier zitten echte snelle motoren tussen, zoals de NINJA H2, maar ook cruisers en toermotoren zoals de VULCAN S of de VERSYS 1000. Veel modellen van Kawasaki zijn erg geliefd om hun goede wegligging en prettige rijeigenschappen. Bovendien zien de meeste Kawasaki motorfietsen er gewoon erg goed en aantrekkelijk uit. Kun je geen geschikte Kawasaki-occasion vinden? Dan zou je op Gashendel.nl ook kunnen kijken naar tweedehandse motoren van Honda, Suzuki of BMW.

Meer dan alleen motorfietsen


Kawasaki is niet begonnen als producent van motorfietsen. In eerste instantie produceerde het bedrijf namelijk vliegtuigen en toebehoren. Pas na de Tweede Wereldoorlog richtte het merk een motorfietsen afdeling op. In het begin maakte Kawasaki alleen maar kopieën van Europese motoren en bouwde het langzaam haar modellenpalet op. In de jaren 60 nam Kawasaki de Japanse motormerken Meihatsu en Meguro over. Sindsdien is het Japanse bedrijf bekend als een van de vier 'grote' motorproducenten van Japan, samen met Honda, Yamaha en Suzuki.

De legendarische Kawasaki Z-serie

Vanaf 1970 begon het merk met het maken van eigen ontwerpen. Zo werd in 1972 het eerste model in de inmiddels legendarische Z-serie, de Z1, geïntroduceerd. Deze motor was al snel wereldwijd populair en werd opgevolgd door de Z 900 en de Z 1000. Deze zogenaamde naked bikes, een naam voor motoren zonder kuipdelen, werden gewaardeerd om de indrukwekkende prestaties, goede wegligging en het stoere uiterlijk. Ze werden door kenners ook wel 'The King' of 'The King of the Road' genoemd. In 2003 kwam Kawasaki met een nieuwe generatie van de Z1000. De Z-serie motorfietsen worden nog steeds nieuw verkocht. Op Gashendel.nl worden van deze serie natuurlijk ook veel tweedehands Kawasaki-motoren te koop aangeboden.

De Kawasaki Ninja en Vulcan

Het decennium hierop kwam Kawasaki met de GPZ 900 R, ofwel de Ninja 9000. Deze motorfiets was toen een primeur: het was de snelste motor geschikt voor de weg. Kawasaki maakte in de Ninja gebruik van een aantal vooruitstrevende technieken. Hierdoor sloeg Kawasaki een groot gat met de concurrentie. Nieuwere modellen, zoals de NINJA H2 en de Ninja ZX 14, zijn ook nu nog erg populair en worden ook veel tweedehands aangeboden. In die tijd waren de Ninja motoren ook wel te zien in de MotoGP en andere professionele motorraces.

De jaren 80 was een erg succesvolle periode voor Kawasaki. Naast de introductie van de Ninja bracht het Japanse merk namelijk ook de VN 750 uit. Deze cruiser werd tot 2005 verkocht en was een groot succes. Door de jaren heen kwam het merk met verbeterde en andere uitvoeringen, zoals de Kawasaki en de VN 800, maar ook het originele model bleef erg populair. De Kawasaki VN 750 wordt dan ook vrij vaak als occasion te koop aangeboden. Kawasaki heeft ook een nieuw model in deze serie, de VULCAN S. Dit model is verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen.

Huidige modellen

Van veel van de oude modellen, zoals de Z1000 en de originele Ninja en Vulcan, heeft Kawasaki ook nieuwe versies uitgebracht. Deze werden in het begin van deze eeuw geïntroduceerd en zijn net zoals hun voorgangers erg populair. Wat Kawasaki zo populair maakt als merk is het feit dat ze motoren voor iedereen aanbieden. Zo hebben ze echte snelle motoren, zoals de Ninja, maar dus ook praktische 'stadsmotoren' zoals de Z1000. Echte liefhebbers hebben op die manier misschien zelfs wel meerdere Kawasaki-motorfietsen in de garage staan: een praktisch model voor dagelijks gebruik en een sportievere motor om lekker bochtjes te rijden in het weekend.
Naast de Z1000 heeft Kawasaki nog een aantal andere modellen in de Z-serie. Zo richt het motormerk zich ook op beginnende rijders. De Z900-motor is een lichtgewicht motorfiets, die bij uitstek geschikt is voor wat minder ervaren rijders maar daarnaast ook goede prestaties levert. Dit model is snel maar ook relatief gemakkelijk te besturen. Ook heeft Kawasaki een aantal allround motorfietsen. Zo is de Ninja 650 Tourer een geliefde motorfiets omdat deze zowel snel als comfortabel is, waardoor deze erg geschikt is voor langere ritten.

Populaire merken


Suzuki
KTM
BMW
Harley-davidson
Honda

Let op! Dit is de testomgeving van Gashendel.nl. Je instellingen kunnen verloren gaan.