Indian scout Motoroccasions

Mail alert instellen
Sorteer op:
22 resultaten

Een tweedehands Indian Scout kopen?

Helemaal aan het begin van de vorige eeuw werd de Hendee Manufacturing Company opgericht. Onder die naam werden vanaf 1901 motorfietsen opgericht. Dat zegt u waarschijnlijk niets, totdat u weet dat de fabriek vanaf 1923 verder ging als de Indian Motocycle Manufacturing Company. De ontbrekende ‘r’ uit Motocycle is overigens geen typefout.

Klassieke Indian Scout (1920 – 1937)

De allereerste motorfiets met de naam Indian was de Indian Scout 37. Dat was in 1920. Een paar jaar later ontwikkelde men een 750cc zware v-twin-motor voor de opvolger, de Scout 101. Tot 1937 kreeg de serie regelmatig nieuwe modellen als de Scout Standard, Scout Pony en Scout Sport. Door de Tweede Wereldoorlog was Indian, net als veel andere producenten, gedwongen hun volledige productie in te zetten voor het leger. Na de oorlog was Indian niet meer in staat om de verkopen tot een voldoende hoog niveau terug te brengen. In 1953 rolde de laatste Indian van de productielijn maar de naam werd niet vergeten.
Zo vestigde de 68-jarige Burt Munro in 1967 een officieel landsnelheidsrecord voor motorfietsen onder de 1000 cc. Hij gebruikte hiervoor zijn Indian Scout met 600 cc uit 1920. Burt had in zijn schuurtje in Nieuw-Zeeland het blok zwaar gemodificeerd. Na een officiële correctie in 2014 bleek dat hij gemiddeld 296,26 km/u had gereden. Zijn record staat nog steeds.

Indian Scout prototypes (1993-1994) en Indiaanse productie (2001-2002)

Na een stilte van veertig jaar volgde er een verwarrende periode. Er waren negen partijen die rechten meenden te hebben op de naam Indian. Gezamenlijk richtten zij de Indian Motorcycle Company of America op. Uit deze periode stamt onder andere een prototype (de Scout 86) en een serie Scouts die met S&S-motorblokken gebouwd werden. Ondanks verschillende pogingen het merk weer tot leven te brengen ging in 2003 de Indian Motorcycle Company of America bankroet.

Polaris Indian 2011

In 2011 werd Polaris Industries, bekend van Victory Motorcycles, volledig eigenaar van de merknaam Indian. In 2010 was men al begonnen met het bouwen van Indians, maar het zou tot 2015 duren voordat de eerste nieuwe Indian Scout van de productielijn rolde.

De belangstelling was vrij groot, na een aanvankelijke aarzeling. In 2015 kreeg de Scout de beschikking over een ABS-remsysteem. Vanaf 2016 werd de naam Scout Sixty geïntroduceerd. Dit model is nog steeds verkrijgbaar.

Indian Scout modellen

De huidige catalogus bestaat uit drie modellen. Het lichtste model is de Scout Sixty, met een 1000 motorblok. De versnellingsbak heeft vijf versnellingen en het blok beschikt over 78 pk. De Scout en de Scout Bobber hebben een 1133cc-motorblok met respectievelijk 100 en 95 pk. Beide modellen hebben de beschikking over zes versnellingen.

Indian Scout concurrentie

Indians zijn uniek, maar ook legendes hebben concurrentie. Het merk is omgeven met een historisch aura dat ook Harley-davidsons, Triumphs en de Moto Guzzi California omringd. De oude namen klinken nog altijd als een klok en brengen bij de liefhebbers een glimlach om de lippen.

Naast de genoemde merken komt de concurrentie ook uit Japan. Zij hebben misschien minder historische glans, maar hun grote betrouwbaarheid maakt veel goed. De Honda Shadow en Goldwing, de Suzuki Intruder en de Kawasaki Vulcan zijn een vast rijtje in dit verband. Yamaha heeft een prachtige lijn Star-modellen. Natuurlijk geldt voor elke motorfiets dat over smaak niet valt te twisten. De perfecte motor kies je net zo goed met je hart als met je hoofd, ook op Gashendel.nl.

Jouw Indian Scout occasion staat te koop op Gashendel.nl

De naam van de Indian Scout gaat terug naar de jaren twintig van de vorige eeuw. De moderne exemplaren bestaan pas vanaf 2014, maar zij profiteren natuurlijk van de oude glorie. De nieuwe Indians blijken ook in Nederland zeer geliefd. Kom regelmatig kijken op Gashendel.nl of jouw perfecte Indian Scout occasion al te koop staat.

Let op! Dit is de testomgeving van Gashendel.nl. Je instellingen kunnen verloren gaan.