Honda cb 1000 r Motoroccasions

Mail alert instellen
Sorteer op:
510 resultaten

Een tweedehands Honda CB 1000 R kopen?

Honda gebruikt de ‘CB’-aanduiding al sinds de jaren zestig. Het aantal modellen in deze familie loopt inmiddels al tegen de honderd. Dit zijn vooral motorfietsen voor op de weg. De CB-typering met een 'R' wordt gebruikt voor de sportievere Honda wegmotoren.

Voor de CB-modellen zijn verschillende motorconfiguraties gemaakt. De CB1000R valt onder de motoren die met een viercilinder-in-lijnmotor zijn uitgerust. Het voordeel van dit type motorblok is dat de soepele vermogensafgifte van een viercilinder wordt gecombineerd met een slanke inbouw in het frame. Omdat de motor nergens extreem oogt wordt hij wel eens over het hoofd gezien. Volkomen onterecht. Honda heeft met de CB1000R een van hun beste motorfietsen gemaakt.

Honda CB1000R (2008 - 2016)

Honda wilde met de CB1000R een nieuwe sportieve, naakte motorfiets in het programma brengen. Na de trend van de jaren tachtig en negentig om sportieve motoren vanuit de fabriek te voorzien van een volledig omsluitende stroomlijn, was er inmiddels weer een sterke vraag naar naakte motorfietsen. Met slimme ontwerpen bleek dat ook op deze motoren soms nog een vrij redelijke windbescherming kon worden behaald, zodat het berijden ook bij hogere snelheden niet al te oncomfortabel hoefde te zijn. En anders kan er altijd nog een after-market windschermpje opgezet worden.

Hoewel het qua stijl tegen de naked streetfighter aanleunt, noemt Honda het een 'Neo Sports Café' stijl. Hiermee maakten zij een verbinding tussen het groeiende segment van retro-motoren en de nieuwste ontwerptechnieken. Een belangrijk element in het ontwerp van de CB1000R is de gewichtsverdeling. Honda wilde hiermee motorfietsen bouwen waarvan het gewicht zo centraal en zo laag mogelijk in het frame was geplaatst. De eerste generatie van de CB1000R had een niet misselijke 110 pk aan het achterwiel. Het blok komt uit de 2006 Fireblade, dus in combinatie met een drooggewicht van 217 kilo is deze naakte motorfiets zeker geen gezapige woon-werk-brommer. Honda zou Honda niet zijn, als naast deze pittige prestaties de motor niet ook geschikt zou zijn om rustig over bochtige landweggetjes te toeren.

De geavanceerde PGM-brandstofinjectie zorgt voor een soepele vermogensafgifte en een zeer redelijk benzineverbruik. De radiale remklauwen zorgen dat alles op tijd stilstaat en de redelijk uitgebreid verstelbare UPSD-veerelementen helpen om de banden aan de weg te laten plakken.

Tweede generatie

In 2018 werd de nieuwe CB1000R uitgebracht. De motor was volledig herzien en bracht een aanzienlijk hoger vermogen naar het achterwiel. Met ruim 143 pk was dit model maar liefst 34 pk sterker dan de eerste generatie. Dit blok hing nu in een stalen versie van het aluminium mono-backbone frame, mogelijk om de grotere krachten veilig in de hand te houden.

De motorfiets zet desondanks 5 kilo minder op de weegschaal. Dit is deels te verklaren door de iets kleinere tankinhoud (16,2 liter in plaats van 17 liter). Ook de iets kleinere remklauw (met een zuiger minder) aan het achterwiel zal een onsje schelen. Een paar andere opvallende verschillen zijn de bredere achterband en iets langere wielbasis.

Meer sport dan toer

De zithoogte is 825 mm en dat houdt in dat bijna iedereen goed de voeten op de grond kan zetten. Het is een naakte motor en de zitpositie is lekker rechtop. Er kan mee getoerd worden, maar de motor werkt het best bij een hoog toerental, wat weer past bij de sportieve genen. Het elektronische dashboard is duidelijk en erg uitgebreid. De bediening werkt behoorlijk intuïtief. Met ledverlichting voor en achter is deze Honda helemaal van deze tijd.

Concurrentie

Hoewel deze Honda in zijn eigen hokje zit, volgens Honda zelf dan, vind je bij enkele andere merken vergelijkbare motoren. Welke het beste bij jou smaak past, dat mag je zelf bepalen. Op Gashendel.nl zul je ze allemaal tegenkomen. Bekijk bijvoorbeeld de Yamaha FZ-modellen, de KTM Super Dukes, Kawasaki Z1000x, of de BMW voor vergelijkbare naked bikes. Ook de Aprilia Shiver en de Triumph Speed Triple en Street Triple mogen in dit rijtje niet ontbreken.

Jouw tweedehands Honda CB1000R vinden op Gashendel.nl

De CB1000R is een topproduct uit de Honda-stal. Honda is nog altijd een van de bestverkopende merken in Nederland en de reden is geen verrassing. Ze maken goede, betrouwbare motorfietsen die een grote groep motorrijders aanspreken. Ben jij ook een fan van de Honda CB1000R motoren? Kom regelmatig kijken op Gashendel.nl, want hier vind je zeker de Honda CB1000R occasion van je dromen.

Tips voor het kopen van een tweedehands motor

Let op! Dit is de testomgeving van Gashendel.nl. Je instellingen kunnen verloren gaan.