Honda Motoroccasions

Mail alert instellen
Sorteer op:
1411 resultaten

Tweedehands Honda-motor kopen

Honda is samen met Yamaha, Suzuki en Kawasaki een van de vier grote Japanse motorproducenten. Het is bovendien de grootste motorenproducent ter wereld. Het merk maakt inmiddels al 70 jaar motoren voor de meest uiteenlopende soorten rijders. Zo maakt Honda toermotoren, sportmotorfietsen, crossmotoren en zelfs scooters. Het merk is vooral populair vanwege de betrouwbaarheid, de goede performance, de uitdagende designs en geweldige rijeigenschappen van hun motorfietsen. Honda-motoren zijn zowel nieuw als tweedehands te kopen.

Honda-occasions

Aangezien Honda de grootste motorfabrikant ter wereld is, is het logisch dat er ook een groot aanbod gebruikte Honda-motorfietsen is. Je zult zien dat er op Gashendel.nl erg veel Honda-occasions worden aangeboden. Dit zijn niet alleen oudere motoren, maar vaak ook jong gebruikte motoren die soms nog bijna in nieuwstaat zijn. Het merk heeft een altijd een breed scala aan modellen gehad, er is dus voor iedereen wel een geschikte occasion motorfiets te vinden. Je moet bij een occasion natuurlijk wel altijd goed opletten of hij wel goed is onderhouden. Gashendel.nl geeft je een duidelijk overzicht van de tweedehands motoren, zodat je gemakkelijk kunt zoeken naar een motor die in goede staat verkeert. Kun je maar geen geschikte tweedehands Honda-motor vinden? Kijk dan ook eens naar occasions van Kawasaki, Suzuki, BMW of Yamaha.

De start als motorproducent

Honda is de enige van de vier grote Japanse motormerken die daadwerkelijk is begonnen als motorproducent. Het bedrijf werd in 1946 opgericht door Soichiro Honda en sindsdien is het bedrijf erg snel gegroeid. In het begin verdiende het bedrijf vooral veel geld, net zoals veel andere Japanse merken, met het kopiëren van in Europa geproduceerde motorfietsen. Deze werden vervolgens verkocht op de Japanse markt. Vanaf de jaren 50 ging het merk ook motoren exporteren naar de Verenigde Staten en Europa. Al snel sloeg het motormerk aan en werd het populair over heel de wereld.

De Honda Super Cup-serie

In 1958 introduceerde Honda de serie motorfietsen die vandaag de dag nog steeds de meest verkochte ter wereld zijn. Deze lichte Super Cup-motorfietsen waarin in het begin geen groot succes maar werden in de loop van de tijd toch erg populair. Wat deze zo populair maakte was de makkelijke besturing en het compacte formaat. Vandaag de dag wordt deze motorfiets nog veel in Azië gebruikt.

De legendarische CB750 en Goldwing-motorfietsen

Aan het eind van de jaren 60 en het begin van de jaren 70 kwam Honda met twee legendarische modellen. De eerste hiervan was de CB750. Deze motorfiets was zo succesvol en populair dat men het ook wel "de genadeslag voor Europese motormerken" noemde. Zo was de motor een stuk succesvoller dan zijn Britse tegenhanger, de Triumph TRIDENT. De CB750 lag goed op de weg en had een verbazingwekkend sterke motor. De CB750 werd in veel varianten uitgebracht en onderging door de jaren heen ook veel gedaanteveranderingen.

De Goldwing was een toermotor die werd geïntroduceerd in 1975. Het was een grote, zware motorfiets die erg populair werd in Noord-Amerika, Europa, Australië en Japan. De Goldwing werd gewaardeerd door de uitstekende prestaties, de comfortabele rijhouding en de goede wegligging. De huidige toermotoren van Honda zijn in feite allemaal gebaseerd op deze Goldwing-serie. Sinds zijn introductie in 1975 is de motor veel veranderd en verbeterd zodat hij nog steeds als een van de allerbeste toermotoren kan worden beschouwd. De Honda Goldwing wordt nog steeds geproduceerd in de Hondafabriek in Kumamoto, Japan.

Nieuwere Honda-modellen

Honda is nog altijd erg innovatief en de recente Honda-modellen lijken niet veel overeenkomsten met de oude motoren te hebben. Veel van deze oude motoren zijn echter nog steeds erg populair. Daarom worden de oude ontwerpen in een aantal gevallen als inspiratiebron voor de nieuwe modellen gebruikt.

Honda heeft net zoals veel andere merken haar motoren onderverdeeld in bepaalde series, aan de hand van de diverse soorten en toepassingen. De Supersport-serie is, zoals de naam al zegt, een serie snelle sportmotoren gemaakt voor de echte snelheidsliefhebbers. Deze motoren zijn buitengewoon snel en hebben het karakteristieke geluid van een racemotor. Dit zijn ook de motoren die worden gebruikt door de coureurs in de MotoGP.

De Touring-motoren zijn gebaseerd op de bekende Goldwing-motorfietsen. Deze motorfietsen zijn ideaal voor lange ritten. Ze rijden soepel en comfortabel. Ook is goed nagedacht over eventuele opbergmogelijkheden. In de Adventure vinden we de allroad-motorfietsen van Honda. Deze motoren zijn geschikt voor alle terreinen. De Honda Adventure-modellen zijn daarom bij uitstek geschikt voor de echte avonturiers die ongerepte gebieden opzoeken maar ook vaak op de weg rijden.

De Street-modellen zijn gebaseerd op de succesvolle CB 750-motorfietsen uit de jaren 70 en 80. Zo is bijvoorbeeld de CB 650 een veel verkochte motor voor dagelijks gebruik. Daarnaast wordt deze ook veel gebruikt voor toeren. Dit is ook de enige serie met de zogenaamde 'naked bikes' van Honda. Dit zijn motoren zonder kuipdelen, die er stoer en indrukwekkend uitzien. Deze naked bikes zijn dan ook erg geliefd als nieuwe motorfiets en als occasion. Je zult op Gashendel.nl van deze nieuwere series ook diverse jong gebruikte motoren kunnen vinden.

Populaire merken


Suzuki
Ducati
KTM
Kawasaki
Suzuki

Let op! Dit is de testomgeving van Gashendel.nl. Je instellingen kunnen verloren gaan.