Harley-davidson Motoroccasions

Mail alert instellen
Sorteer op:
1017 resultaten

Tweedehands Harley-Davidson kopen

Harley-davidson is een merk dat weliswaar bij iedereen bekend is, maar een specifieke doelgroep heeft. Het merk is geliefd bij motorrijders die houden van grote, krachtige en stoer vormgegeven motoren. De modernere modellen van dit merk zijn bovendien ook populair bij mensen die hun motor gebruiken voor dagelijkse vervoer. Zo heeft dit merk voor iedereen een geschikte motorfiets. Dat is ook de reden dat tweedehands Harley-Davidson-motoren erg populair zijn.

Het Amerikaanse merk Harley-Davidson staat bekend om de grote, krachtige en stoere motoren, die we ook wel 'cruisers' noemen en vaak tot de zogenaamde '' worden omgebouwd. Daarom is het goed om te weten dat de gebruikte Harley-Davidson-motorfietsen vaak niet meer geheel origineel zijn. Veel eigenaars bouwen hun Harley-Davidson motoren in meer of mindere mate om tot custom bike. Dit hoeft niet van invloed te zijn op de betrouwbaarheid van de motorfiets. Het zijn motorfietsen voor liefhebbers, ze worden daarom eerder vertroeteld dan verwaarloosd. Bovendien zijn er ook eigenaren die hun motorfiets juist zo veel mogelijk in originele staat houden. Daarom kun je er op vertrouwen dat de tweedehands Harley-Davidson-motoren die je op Gashendel.nl kunt vinden, over het algemeen in goede staat verkeren. Je kunt natuurlijk ook naar een alternatief zoeken, zoals een Buell, Ducati DIAVEL, Moto Guzzi California of Triumph Rocket. Onder de Japanse merken zijn er dan nog de Honda Goldwing en de Yamaha MT 07.

De geschiedenis van de Harley-Davidson-motorfietsen

Harley-Davidson bestaat al meer dan 100 jaar. Het merk ontstond in het begin van de 20e eeuw toen de vrienden William Harley en Arthur Davidson samen begonnen te sleutelen aan motorfietsen. Hun bedrijfje werd langzaam bekender en populairder. Ten tijde van de Tweede Wereldoorlog kreeg het merk wereldwijde bekendheid toen de Harley-Davidson Liberator-motorfiets door het Amerikaanse leger werd ingezet. Naast motorfietsen worden er van het iconische merk ook veel merchandise artikelen verkocht. Bovendien heeft Harley-Davidson ook een complete kledinglijn voor motorrijders.

Van enkele stuks tot merk met een wereldwijde bekendheid

Harley-Davidson begon erg klein. In het begin maakten ze vijf motoren per jaar, waarvan er drie verkocht werden. Toch werd het merk erg snel groot en populair. Zo bouwden ze binnen twee jaar hun eerste fabriek. Tijdens het begin van de Eerste Wereldoorlog produceerde het merk jaarlijks meer dan 15.000 motorfietsen, het was namelijk toeleverancier van het Amerikaanse leger. Zo was het bedrijf binnen 20 jaar de grootste motorproducent ter wereld geworden. Harley-Davidson bleef verder groeien. Er werden meer modellen uitgebracht en ook steeds meer motorfietsen verkocht. Harley-Davidson was toen echter alleen nog steeds alleen populair in de Verenigde Staten. Doordat het Amerikaanse leger de motorfietsen van Harley-Davidson ook tijdens de Tweede Wereldoorlog wereldwijd ging gebruiken, werd het merk opeens over de hele wereld bekend.

De eerste legendarische motorfietsen van Harley-Davidson

Na de oorlog groeide de populariteit van de Harley-Davidson-motorfietsen. In deze periode werd de Sportster geïntroduceerd. Dit model is vandaag de dag nog steeds razend populair en wordt nog steeds veel verkocht, zowel nieuw als tweedehands. Wat dit model onderscheidt van de andere Harley-Davidson-motoren is het formaat en gewicht: de Sportster is namelijk een stuk kleiner en lichter. Dit maakt de motorfiets handzamer, wat vooral praktisch is in het stadsverkeer. Harley-Davidson ging in die tijd ook samenwerken met het Italiaanse merk Aermacchi en bracht onder meer de Turismo Veloce uit.

Touring en de Softail

Vanaf de jaren 70 kwam het merk een tijd in zwaar weer terecht. Nieuwe eigenaren ontsloegen vanwege de economische crisis veel werknemers. De kwaliteit van de motoren had daar duidelijk onder te lijden. Toch kwam het legendarische merk er weer bovenop. De jaren 80 waren zelfs een waar hoogtepunt voor Harley-Davidson. Het merk introduceerde in deze periode namelijk twee van haar meest populaire motorseries: de Touring en de Softail. De Touring-motorfietsen waren bij uitstek geschikt voor langere tochten. De Softail lijkt qua uiterlijk op andere Harley's maar is voorzien van een speciale vering voor de achterwielen. Deze draagt aanzienlijk bij aan het rijcomfort, terwijl het karakteristieke uiterlijk van de originele, maar ook ongeveerde 'Hardtail' behouden blijft. Vandaag de dag worden er nog steeds nieuwe Softail en Touring-motoren verkocht. Ze zijn uiteraard ook tweedehands te koop, zoals je in het overzicht van tweedehands Harley-Davidson-motorfietsen op Gashendel.nl kunt zien.

De nieuwere Harley-Davidson-modellen

Sinds die tijd is Harley-Davidson met nog drie nieuwe series uitgekomen. Dit zijn de Dyna, VRHSC en de Street-series. De Dyna-motorfietsen zijn iets groter dan de Sportster modellen maar ook een stuk krachtiger. Bovendien zien ze er nog indrukwekkender uit. De VRSC-serie werd in 2001 geïntroduceerd. Deze motorfietsen waren ontwikkeld in samenwerking met Porsche. De H-D Street is de nieuwste Harley-Davidson-serie en laat zien dat het bedrijf een nieuwe weg in is geslagen waarin het haar traditionele identiteit perfect combineert met de modernste technieken. De H-D Street-motoren zijn ontworpen voor dagelijks gebruik. Lichter en kleiner dan de klassieke Harley's maar zonder de echte Harley-Davidson eigenschappen te verliezen. Zo zijn ze ondanks het compacte formaat erg krachtig. Ook klinken ze als een echte Harley en maken ze een stoere indruk. Omdat de H-D Street-motorfietsen nog relatief nieuw zijn, zijn ze nog vrij zeldzaam op de tweedehands markt. Toch kun je op Gashendel.nl nog wel eens een paar jong gebruikte Harley-Davidson-motoren uit deze series tegenkomen.?

Populaire merken


KTM
Kawasaki
Honda
Suzuki
Ducati

Let op! Dit is de testomgeving van Gashendel.nl. Je instellingen kunnen verloren gaan.