Ducati xdiavel Motoroccasions

Mail alert instellen
Sorteer op:
14 resultaten

Een tweedehands Ducati XDiavel kopen?

Bij de introductie van de Ducati Diavel gingen er stemmen op van mensen die twijfelden over de positie van de motor in de markt. Is het een cruiser, een sportmotor, een musclebike? In 2016 kwam Ducati met een variant waarmee de XDiavel, wat hen betreft, de nieuwe standaard voor sportcruisers werd. Natuurlijk zal niet iedereen het met die uitspraak eens zijn, maar de zitpositie met de ‘forward controls’ bleek verrassend goed te werken op de nieuwe Ducati. De motor is iets minder extreem vormgegeven dan de Diavel, maar nog altijd niet flauw. Ook lijkt de XDiavel een stuk langer te kunnen rijden op een liter benzine. Dat is tegenwoordig ook best een belangrijke eigenschap.

Ducati XDiavel

In 2016 kwam de XDiavel voor het eerst op de markt. De opvallende koplamp met de LED-randen is een variant op de basis-Diavel. Dat is, ondanks de overeenkomsten met de naam en het uiterlijk, maar een van de verschillen met z’n iets oudere broer zonder de ‘X’.

De 156 pk aan vermogen en 129 Nm koppel worden door de 6-versnellingsbak ontzettend soepel uitgesmeerd en de XDiavel heeft bergen kracht onderin, meer dan de ‘gewone’ Diavel. Wil je schakellui toeren of sportief over bochtige wegen knallen? De XDiavel kan het. Er is meer dan voldoende grondspeling en het blok kan tot 10.000 toeren worden doorgetrokken. Inhalen van het overige verkeer is kinderspel en dat is op veel cruisers wel anders.

Het motorblok is dragend onderdeel van het stijve Trellis-frame, zoals bij de hele Diavel-familie. De riemaandrijving zorgt voor een stille en schone overbrenging naar het achterwiel. De Brembo remmen in het voorwiel zijn zeer goed, misschien wel overbemeten, en standaard is er Cornering-ABS en traction control aan boord. Op een motorfiets van bijna 250 kg met scheppenvol vermogen is dat prettige informatie.

Techniek

Het motorblok van de XDiavel is geleend van de Multistrada; een Testastretta motorblok met DVT (Desmodromic Variable Timing). Dat geeft de kenner alvast een beeld van de manier waarop dit blok met z’n 1262 cc cilinderinhoud omgaat. De 4-takt L-Twin heeft 4 desmodromisch bediende kleppen per cilinder en is vloeistofgekoeld. Met brandstofinjectie, twin-spark ontsteking en Ride-by-wire is het blok volledig van deze tijd. Met de instelbare motormappings kan het karakter met een druk op de knop aan de omstandigheden en je stemming aangepast worden. Er is ook DPL aan boord, wat staat voor Ducati Power Launch. Juist, dat heeft iets met snelheid te maken. Niet voor beginnende motorrijders bedoeld, maar dat lijkt wel duidelijk, toch?

Updates

In 2019 heeft de XDiavel een nieuw kleurtje gekregen en een stijlvol bruin zadel. Daarmee zijn de wijzigingen wel opgesomd. Voor wie het wil weten: het nieuwe zadel is nog steeds niet bedoeld voor passagiers. XDiavel-rijders rijden solo, volgens Ducati. Gashendel.nl geeft ook solisten alle mogelijkheid om hier een XDiavel occasion uit te zoeken.

Concurrentie en opvolgers

De Ducati XDiavel is een zeer goed sturende powercruiser. In het cruisersegment zijn er tegenwoordig genoeg concurrenten, al hebben weinig modellen zo’n goede wegligging als de XDiavel.

Honda heeft bijvoorbeeld de vrij onbekende, maar goede VTX1800. Suzuki doet met de VL1500 een duit in het zakje. In de line-up van Harley-davidson cruisers is ook tweedehands genoeg te koop. Yamaha heeft de VMAX en daar wil deze veel lichtere XDiavel ook gerust de concurrentie mee aangaan. Wie iets met een geheel eigen uitstraling zoekt moet zeker de Moto Guzzi MGX-21 ‘Flying Fortress’ even bekijken. Ook de BMW R1200C is een fraaie cruiser met prima prestaties, maar dan zonder de bijna clichématige V-twin.

Jouw tweedehands Ducati XDiavel motorfiets vind je op Gashendel.nl

De Ducati XDiavel is een fantastische motorfiets die een geheel eigen plaats heeft veroverd op de cruisermarkt. Welke je ook kiest, op Gashendel.nl ga je zeker een mooie Ducati XDiavel occasion te koop vinden.

Tips voor het kopen van een tweedehands motor

Let op! Dit is de testomgeving van Gashendel.nl. Je instellingen kunnen verloren gaan.