Ducati scrambler Motoroccasions

Mail alert instellen
Sorteer op:
51 resultaten

Tweedehands Ducati Scrambler kopen

De Scrambler is een serie motoren van de Italiaanse motorproducent Ducati. Ducati had in 1964 ook al een Scrambler in het leveringsprogramma. Met de nieuwe Scrambler motoren brengt het legendarische merk een ode aan de originele Scrambler uit 1964 en introduceert het merk meteen ook een heel sterke en veelzijdige motorfiets. De nieuw versie van de Ducati Scrambler werd gelanceerd in 2015 en wordt sindsdien wereldwijd verkocht. Tegenwoordig zie je ze ook vaak als jong gebruikte motor te koop staan op Gashendel.nl. Mocht je op zoek zijn naar een alternatief voor de Scrambler, dan kun je ook eens kijken naar de goedkopere Suzuki SV 650 of de KTM 690 DUKE. Deze motorfietsen hebben redelijk vergelijkbare specificaties en eigenschappen.

Specificaties van de Ducati Scrambler

De huidige versie van de Scrambler wordt door Ducati in maar liefst zes verschillende versies verkocht. Al deze versies zijn iets verschillend, zowel qua eigenschappen als qua specificaties. De meeste hiervan hebben als basis wel hetzelfde motorblok. Dit is een sterke luchtgekoelde viertakt-motor met een vermogen van 73 pk en een cilinderinhoud van 803cc. De meest afwijkende modellen uit de Scrambler-lijn zijn de Scrambler 1100 en de Sixty2. De 1100 heeft namelijk een veel krachtigere motor met een vermogen van 86 pk. De Sixty2 is weer meer geschikt voor beginnende rijders en heeft daarom een lichtere krachtbron met een cilinderinhoud van 399 cc en een vermogen van 46 pk.

De grootste verschillen tussen de modellen zitten vooral in de details en de vormgeving. Bepaalde modellen hebben bijvoorbeeld een andere soort koplamp en een afwijkende vormgeving van de instrumenten. Soms hebben ze ook een ander stuur of zijn ze verkrijgbaar in een andere kleurstelling. De enige Scrambler motor die rigoureus van de rest afwijkt is de Desert Sled. Deze motor is namelijk ontworpen voor offroad gebruik. Verder lijken de motoren in grote lijnen sterk op elkaar. Alle Scrambler motoren zijn uitgerust met Pirelli banden, hebben een hoogwaardige afwerking en zijn voorzien van de laatste technische snufjes.

De originele Scrambler

De eerste Ducati Scrambler motoren kwamen zoals gezegd uit in 1964. Deze motoren waren erg smal en licht. Ondanks het bescheiden 4-takt 300 cc motorblok met een vermogen van 26 pk was deze motorfiets met een topsnelheid van 130 kilometer per uur voor zijn tijd erg snel. Het model werd meerdere malen verbeterd, totdat de productie van deze motor in 1976 werd stopgezet.

Ducati Scrambler 1100, Café Racer en meer uitvoeringen

Als je een nieuwe Ducati Scrambler wilt kopen, heb je de keuze uit veel verschillende modellen. De modellen die tegenwoordig door Ducati worden aangeboden zijn de Ducati, de Sixty2, de Full Throttle, de Desert Sled, de Classic, de Street Classic, de Mach 2.0 en de Café Racer. Daarnaast heb je ook nog de krachtigere Scrambler-uitvoeringen. Dit zijn de 1100, de 1000 Special en de 1100 Sport.
Het instapmodel van de serie is de lichtgewicht en minder krachtige Sixty2. Met zijn 41 pk is deze motor uitermate geschikt voor dagelijks gebruik en beginners. Dit model is dan ook de populairste Scrambler aller tijden.

De Icon heeft de standaard viertakt motor met een vermogen van 73 pk en een cilinderinhoud van 803cc. De motor rijdt erg comfortabel, voor zowel de bestuurder als de passagier, en heeft een groot en breed stuur. Dit vergemakkelijkt het manoeuvreren. De Classis en Street Classic zijn de motoren die het meest lijken op de originele Scrambler uit de jaren '60. Dit komt door de klassieke, retro vormgeving en het gebruik van de retro Ducati logo's. Qua rijgedrag is deze motor erg krachtig en comfortabel, wat de motor geschikt maakt voor uiteenlopende toepassingen.

De Desert Sled is de enige Scrambler-motor die gemaakt is voor offroad toepassingen. De naam refereert naar vroegere tijden, waarin men nog motoren bedoelt voor de weg ombouwden tot een motor voor op het terrein. De perfomance van De Desert Sled is erg goed dankzij het verstevigde frame, de Pirelli ScorpionTM Rally STR banden en de comfortabele zithouding.

De Mach 2.0 en de Café Racer lijken erg op de Icon en de Classic-motoren. Ze verschillen vooral op het gebied van vormgeving. Beide modellen zijn uitgevoerd in een kenmerkende kleurstelling. De Full Throttle is ook beschikbaar in unieke kleuren en is bovendien uitgerust met een hoogwaardig race uitlaatsysteem.

De Scrambler 1100-modellen zijn allen een stuk krachtiger dan eerdergenoemde modellen. Dit maakt ze geschikt voor korte, sportieve ritten. De motor is ook compact vormgegeven, wat maakt dat de motor ondanks zijn snelheid ook gemakkelijk in steden kan worden gebruikt. De Special en Sport-varianten van de 1100 verschillen alleen qua design. Al de 1100-motoren hebben nagenoeg dezelfde specificaties en performance.

Populaire motoren


Suzuki SV 650
Yamaha FJR 1300
Triumph Bonneville
Yamaha MT 09
Suzuki SV 650

Let op! Dit is de testomgeving van Gashendel.nl. Je instellingen kunnen verloren gaan.