Ducati diavel Motoroccasions

Mail alert instellen
Sorteer op:
41 resultaten

Tweedehands Ducati Diavel kopen

Liefhebbers van cruisers met pittige prestaties hebben ongetwijfeld de Ducati Diavel op hun verlanglijstje staan. Dit is een aantrekkelijke, maar eigenzinnig vormgegeven combinatie van een cruiser en een kruisraket. De voortstuwing wordt verzorgd door het ietwat getemde motorblok van de Ducati 1198 Testastretta. Dat ‘getemd’ is echter misleidend, want dit is volgens het motorblad Cycle World nog altijd de cruiser met de snelste acceleratie tussen nul en 100 km p/u is die zij ooit hebben getest.

Ducati Diavel Specificaties

De Diavel is met 152 pk aan vermogen en 123 Nm koppel zijn naam waardig. De 4-takt L-Twin heeft 4 desmodromisch bediende kleppen per cilinder en is vloeistofgekoeld. Met brandstofinjectie, twin-spark ontsteking (sinds 2015) en volledig Ride-by-wire is het blok volledig van deze tijd.

De rijder mag met 6 versnellingen spelen en wordt daarbij geholpen door een hydraulische slipkoppeling. Dit alles hangt in een stijf Trellis-frame van rode pijpen met het blok als dragend onderdeel. Afhankelijk van het model weegt de Diavel tussen de 234 en 247 kg, rijklaar.

Ducati Diavel generaties

In 2011 kwam de Diavel voor het eerst op de markt. De opvallende ronde koplamp met de horizontale LED-rand gaf al aan dat dit geen gewone cruiser was. Er zijn twee versies uitgebracht: de Dark, en de luxere Carbon. Deze laatste had prachtige Machinesi wielen en verschillende carbon-details.

De AMG Edition en de Diavel Chromo zijn speciale uitvoeringen die in respectievelijk 2012 en 2013 op de markt zijn gekomen. Het gaat vooral om uiterlijke variaties, al was de AMG-versie uiteraard ook voorzien van leuke extra’s als een andere uitlaat en hetere tuning voor nog betere prestaties.

In 2015 vond men het tijd voor een flinke update en generatie twee werd de winkels ingerold. Dit was jaar waarin het motorblok werd voorzien van een twin-spark ontsteking, de koplamp werd vervangen en de luchtstroom langs de radiateurs werd aangepast voor een betere effectiviteit. Ook bij deze tweede generatie Ducati Diavel heten de basismodellen ‘Dark’ en ‘Carbon’. Hiernaast zijn vanaf 2016 ook nog de XDiavel en exclusievere XDiabel S op de markt gezet. Er zijn ook nog twee gelimiteerde uitgaven uitgebracht. Voor wie een hele speciale tweedehands Ducati Diavel zoekt: de Titanium Edition (500 stuks) en de Diesel Edition (666 stuks) kwamen in 2015 en 2017 op de markt. Deze laatste liep overigens gewoon op benzine; de naam sloeg op het bekende kledingmerk.

Momenteel bestaat het programma uit de Diavel 1260 en 1260 S. De naam zegt het al: het motorblok is een maatje groter geworden en levert nu 159 pk vermogen en 129 Nm koppel. De elektronische hulpmiddelen om deze Italiaanse duivel van slechts 218 kg op de weg te houden zijn compleet. Denk aan: Bosch Cornering ABS Evo, traction control, instelbare rij- en powermodi, en wheelie control. Ducati noemt dit hun Safety Pack en de reden lijkt duidelijk.

Concurrentie en opvolgers

De Ducati Diavel is een zeer goed sturende power-cruiser. In het cruisersegment zijn er tegenwoordig genoeg concurrenten, al hebben weinig modellen zo’n massieve uitstraling als de Diavel. Wie een tweedehands cruiser zoekt met een meer traditionele uitstraling vindt op Gashendel.nl zeker meer dan genoeg modellen te koop. Honda heeft bijvoorbeeld de vrij onbekende, maar goede VTX1800. Suzuki doet met de VL1500 een duit in het zakje. In de line-up van Harley-davidson cruisers is ook tweedehands genoeg te koop.

Wie iets met een geheel eigen uitstraling zoekt moet zeker de Moto Guzzi MGX-21 ‘Flying Fortress’ even bekijken. Over ‘eigen uitstraling’ gesproken; de BMW R1200C is een goed sturende cruiser met prima prestaties, maar zonder de bijna clichématige V-twin.

Jouw tweedehands Ducati Diavel motorfiets vind je op Gashendel.nl

De nieuwe Ducati Diavel modellen zijn fantastisch, maar de vorige generaties zijn zeker nog de moeite waard. Welke je ook kiest, op Gashendel.nl ga je zeker een mooie tweedehands Ducati Diavel te koop vinden.

Tips voor het kopen van een tweedehands motor

Let op! Dit is de testomgeving van Gashendel.nl. Je instellingen kunnen verloren gaan.