Ducati 848 Motoroccasions

Mail alert instellen
Sorteer op:
28 resultaten

Tweedehands Ducati 848 kopen

Ducati hield vast aan de Ducati-traditie om de exacte inhoudsmaat te gebruiken voor de typeaanduiding, waar andere merken zouden afronden. De Ducati 848 is dus voorzien van een Testastretta Evoluzione motorblok met een cilinderinhoud van 848 cc. Dat lijkt tegenwoordig niet veel, maar deze motor is een straatversie van de MotoGP-motor. De prestaties zullen dus niet teleurstellen.

Ducati 848

De Ducati 848 is sinds 2008 te koop. De motorfiets weegt slechts 168 kg en perst 134 pk uit het motorblok. Het is duidelijk dat Ducati hiermee geen boulevard-cruiser wilde neerzetten. In het vakwerkframe hangt een luchtgekoeld 4-takt V-twin blok met een cilinderinhoud van 848 cc. In afwijking van veel voorgaande modellen, werd de 848 voorzien van een ‘natte’ koppeling. Het voor Ducati typische gerammel van de droge plaatkoppeling is dus afwezig.

Dit opvallend lage gewicht werd onder andere behaald door de vederlichte Marchesini wielen en door het blok als dragend onderdeel in het minimale frame op te nemen. Het zeer lage onafgeveerde gewicht zorgt voor fantastische rijeigenschappen, geholpen door de volledig instelbare Showa schokbrekers. De Brembo Monobloc remklauwen, ontwikkeld voor de MotoGP-racers, zorgen voor de beangstigend goede remprestaties. De prachtige stroomlijn en de onder het zadel gemonteerde uitlaten versterken de indruk dat het hier niet om een gewone sportmotor gaat.

Zoals gebruikelijk bij veel sportieve Ducati’s worden de 8 kleppen in het blok desmodromisch bediend. De Ducati-exclusieve techniek voorkomt ‘zwevende kleppen’ bij hoge toerentallen waardoor de motor beter en langer bij hoge snelheid kan presteren. Andere motorfabrikanten gebruiken hiervoor bijvoorbeeld een toerenbegrenzer, maar hierbij zakt het toerental en dat kost vermogen wat in de racerij niet wenselijk is. Het systeem is vergt wel meer onderhoud en is ook duurder dan de elektronische oplossingen.

Ducati 848 generaties

In 2009 kwam Ducati met de opvolger: de 848 Evo. Door kleine verbeteringen aan het motorblok had Ducati naar eigen zeggen een vermogenswinst van 6 pk behaald. Afgezien van de Öhlins-schokbreker aan de achterkant, en een LCD-display in de cockpit, bleef de 848 hiermee grotendeels dezelfde motor. De volgende jaren bleef de 848 ook grotendeels gelijk. In 2013 kondigde Ducati aan dat de 848 zou worden vervangen door de 899 Panigale.

Van de 848 werden er verschillende varianten uitgebracht, zoals de 848 Dark en 848 Evo Dark. Van de naakte Streetfighter 848 is ook nog een Streetfighter 848 AMG special edition gemaakt. Al die andere modellen vind je misschien wel op Gashendel.nl terug, maar van die laatste is er helaas maar één gemaakt.

Er zijn meer modellen die nooit op de Europese markt zijn uitgebracht. Zo werd de prachtige Nicky Hayden Edition (2009 – 2010) alleen in Amerika verkocht. Dit was feitelijk een ‘gewone’ 848, maar met speciaal spuitwerk, langere spiegels en wat technische verbeteringen.

Bekende problemen Ducati 848

Italiaanse motoren, dus ook Ducati’s, worden gezien als renpaardjes die continue verzorging nodig hebben. Vroeger had de zuidelijke techniek nog wel eens een slechte naam, vooral de elektronica. De fabrieken geven tegenwoordig veel meer aandacht aan de afwerking van hun producten en dit wantrouwen is zeker niet meer terecht.

Van de vroege 848 is bekend dat er soms wat elektrische problemen waren, maar door de plaatsing van een hitteschild is dit via het uitstekende dealernetwerk opgelost. Van de 2008-2009 modellen kon de radiatorophanging losraken, maar ook dit kon eenvoudig worden opgelost door de garage. Deze supersportmotoren zijn gemaakt om sportief te worden bereden. Goed onderhoud is daarbij van groot belang. Dit geldt natuurlijk voor iedere motor maar zeker bij deze racemonsters. Wanneer je een tweedehands Ducati 848 te koop ziet staan, controleer dan in ieder geval of de onderhoudshistorie compleet is en let op beschadigde of vervangen onderdelen.

Jouw tweedehands Ducati 848 vinden op Gashendel.nl

Krijg jij ook de kriebels van de Ducati 848? Kom dan regelmatig kijken op Gashendel.nl, misschien staat hier de Ducati 848 occasion van jouw dromen.

Tips voor het kopen van een tweedehands motor

Let op! Dit is de testomgeving van Gashendel.nl. Je instellingen kunnen verloren gaan.