Can-am Motoroccasions

Mail alert instellen
Sorteer op:
15 resultaten

Tweedehands Can-am kopen

Wat is een quad?

Motorrijden is fantastisch, maar niet iedereen kan of wil zich op twee wielen voortbewegen. De naam quad komt van ‘quattuor’, het latijnse woord voor ‘vier’. Een quad heeft dus vier wielen en dat is soms een voordeel. In Amerika en Nieuw-Zeeland en Australië wordt de quad veel ingezet voor het werk op de boerderij of de bosbouw. Met de dikke offroad-banden kun je bijna overal komen en met een bagagerek of aanhangwagen neem je moeiteloos al je gereedschap, balen hooi of andere vracht mee. Als het terrein dan toch te ruig blijkt voor de offroad-banden, dan kunnen de wielen vervangen worden door rupsbanden of ‘tracks’. De grip in diepe modder of op besneeuwde paden wordt hierdoor zó goed, dat er geen grens meer lijkt aan de inzetbaarheid van deze werkpaarden.

Niet iedereen heeft een boerderij of houtzagerij, maar ook voor hen is de quad. Voor de mensen die de vier wielen liever recreatief willen inzetten is er ook genoeg te kiezen. Merken als Can-Am, Polaris, Honda, Yamaha en Arctic Cat bieden een enorme variëteit aan modellen met ieder hun eigen inzetgebied. Net als motorrijders op twee wielen, kunnen quadrijders kiezen of ze óp of naast de weg willen rijden.

Can-Am

Het Canadese Bombardier Inc. maakte sinds 1942 voertuigen die geschikt waren voor de ruigste omstandigheden. In 1971 richtten ze het merk Can-Am op, verwijzend naar de Canadees-Amerikaanse oorsprong. Vanaf 1973 produceerden ze offroad-motorfietsen met Rotax-motoren die onmiddellijk zeer succesvol bleken in de motocrosscompetities. Bombardier zag dit niet als corebusiness en verkocht de Can-Am productielicentie aan het Britse Armstrong-CCM. Ondanks de goede race-resultaten rolde in 1987 de laatste Can-Am motorfiets van de productielijn.

In 2003 veranderde de naam Bombardier in BRP en ging men zich veel meer richten op de recreatieve sector, al werden de professionele versies niet vergeten. Vanaf 2006 plaatsten ze al hun vierwielige ATV’s of terreinvoertuigen onder de Can-Am-vlag, waar BRP nog steeds eigenaar van was. Datzelfde jaar werd ook de driewielige Spyder geboren; het eerste BRP-voertuig dat speciaal voor gebruik op de weg is ontworpen.

Can-am offroad

De Can-am offroad-familie bestaat uit twee stromingen. De eerste groep bestaat uit de zogeheten ‘side-by-sides’. Zoals de naam al zegt, kun je hier met twee of drie personen naast elkaar zitten. Ze lijken daarom meer op stoere mini-jeeps dan de ATV, die een motorfietsachtig uiterlijk heeft.

Van de ‘side-by-sides’ zijn er tegenwoordig vier modellen: de Traxter, de Maverick, de Maverick Trail en de Maverick Sport. Ieder model is in meerdere uitvoeringen verkrijgbaar. De Traxter is bijvoorbeeld een mini-pickup-truck die puur op werken in het terrein is gericht. Indien gewenst is deze verkrijgbaar met een elektronische stuurbekrachtiging. De ATV-familie is opgebouwd uit de Outlander en de Renegade. Voor de jeugd is de Can-Am Youth ATV beschikbaar.

Can-Am road

Can-Am heeft de Spyder voor op de weg. Hiervan zijn verschillende modellen verkrijgbaar als F3, F3-S, F3-T enz. Voor meer details; kijk bij de specifieke modellen. In 2019 volgt de Ryker in drie smaken; een 600- en 900cc-basisuitvoering en de 900 Ralley. Deze omgekeerde trikes hebben twee wielen aan de voorkant en een wiel achter. Ze zijn allemaal, op de Ryker Ralley na, uitsluitend bedoel voor in het terrein. Can-Am adviseert ook om een speciale driewielercursus te doen voordat je hiermee de openbare weg opgaat. De Ryker-modellen zijn splinternieuw en het zal dus even duren voor ze als occasion verkrijgbaar zullen zijn. Kom regelmatig kijken op Gashendel.nl goed voor het nieuwste aanbod.

Concurrentie

Wil je weten of er alternatieven voor de Can-Am quad zijn? De concurrentie bestaat uit merken als Polaris, Honda, Yamaha, Kawasaki, Suzuki, TGB, Kymco en Arctic Cat. Deze bieden een enorme variëteit aan modellen met ieder hun eigen inzetgebied. Niet alle modellen zijn ook in Nederland verkocht, maar via de importkanalen komen ze regelmatig binnen.

Jouw tweedehands Can-Am quad vinden op Gashendel.nl

Sinds de introductie in 2006 is het aantal Can-Am quads en ATV’s in Nederland langzaam gegroeid. Dat is niet zo vreemd. Deze voertuigen bieden de vrijheid van het motorrijden met een aantal voordelen die voorheen uitsluitend voorbehouden waren aan auto’s. Op Gashendel.nl vind je zeker snel de juiste Can-Am quad occasion.

Tips voor het kopen van een tweedehands motor

Let op! Dit is de testomgeving van Gashendel.nl. Je instellingen kunnen verloren gaan.