BMW s 1000 rr Motoroccasions

Mail alert instellen
Sorteer op:
277 resultaten

Tweedehands BMW S1000RR kopen

De BMW S1000RR is een sportmotor die is ontwikkeld voor de deelname aan het wereldkampioenschap Superbike in 2009. Het is de eerste zogenoemde superbike van de Beierse motorproducent. Sinds de introductie in 2010 heeft de S1000RR meerdere upgrades gehad. Daardoor is deze motorfiets ook op het moment van schrijven misschien nog wel de beste sportmotor voor op de openbare weg. Dit komt vooral doordat deze BMW in tegenstelling tot andere supersport motorfietsen erg comfortabel is. Zoek je bij de gebruikte motorfietsen op GasHendel.nl een alternatief voor de BMW S1000RR? Andere grote motorproducenten hebben redelijk vergelijkbare supersportmotoren, zoals de Honda Fireblade, de Ducati Supersport en de YZF R1 van Yahama.

BMW S1000RR-occasions

De BMW S1000RR is nu al bijna tien jaar op de markt. Daardoor hebben veel mensen alweer een nieuwere motorfiets gekocht, of ze hebben geen tijd meer voor hun motorfiets. Daarom zijn er genoeg gebruikte S1000RR-motorfietsen van recente bouwjaren te koop op GasHendel.nl. Omdat deze nog helemaal niet zo oud zijn, hebben ze nog een heel leven voor zich.

Specificaties van de BMW S1000RR

Zoals gezegd is de S1000RR eigenlijk ontworpen voor professionele racers. Deze machines zijn echter zo krachtig en snel dat ze moeilijk te hanteren zijn, ook voor de meer ervaren motorrijders. Daarom is de sportmotor die door BMW aan consumenten wordt aangeboden een iets minder krachtige versie. Maar ook in deze uitvoering heeft de S1000RR meer dan genoeg power. Zo heeft de vloeistof gekoelde 4-cilinder 4-takt-lijnmotor maar liefst 193 pk en een cilinderinhoud van 999 cc. Bovendien weegt de motor maar 183 kilogram. Dit komt vooral door het motorblok. Dat is met zijn 60 kilogram erg licht. De S1000RR heeft dus veel power in combinatie met een gering gewicht. Dat lichte gewicht zorgt er bovendien voor dat de motor erg wendbaar en licht te besturen is. Ook wordt de motor standaard uitgevoerd met Dynamic Traction Control en ABS, wat zorgt voor meer veiligheid en rijdynamiek.

De eerste BMW Supersport-motoren

Met de S1000RR bracht BMW haar eerste Supersport motor op de markt. Voorheen stond dit Duitse bedrijf vooral bekend om haar degelijke en betrouwbare toermotoren, zoals de K 1600 GT. Eerder maakte BMW ook al snellere motoren uit die voor korte ritten geschikt waren, maar geen enkele daarvan behoorde tot de ultrasnelle Supersport klasse. De S1000RR was echter meteen een hit. De motor werd al snel populair vanwege de comfortabele zithouding vergeleken met andere sportmotoren, de indrukwekkende vermogenskromme, de wendbaarheid en de karakteristieke asymmetrische vormgeving.

Varianten van de BMW S1000RR

Wegens het succes van deze motor kwam BMW met meerdere varianten. Zo introduceerde de Beierse motorfabrikant in 2015 een sportieve toermotor, de S 1200RS. Deze motor heeft net zoals zijn grote broer een krachtige aandrijvingslijn en een laag eigen gewicht. Daarnaast is de motor zo ontworpen dat deze erg geschikt is voor langere ritten. De zithouding van deze BMW is meer ontspannen en je bent ook beter beschermd tegen weer en wind.

In 2012 werd er door BMW nog een verbeterde versie van de S1000RR op de markt gebracht. Deze BMW S1000RR HP4 werd in eerste instantie ontworpen voor professionele racers. Ook van de HP4 werd, net zoals de S1000RR, een minder krachtige, legale straatversie ontwikkeld. Deze kwam ook in 2012 op de markt. De HP4-versie lijkt in grote lijnen gelijk aan het origineel, maar er zijn wel degelijk een aantal verschillen. Zo is de HP4 een stuk sneller en lichter. Ook is de motorfiets uitgerust met een verbeterd antiblokkeersysteem. De Dynamic Traction Control is nog meer geperfectioneerd en uitgebreid met Dynamic Demping Control, een systeem dat de vering en demping aanpast aan de omstandigheden. Daarnaast zijn er ook op het gebied van styling een aantal veranderingen doorgevoerd. De HP4 is andere kleurstellingen beschikbaar en alle kuipdelen op de motor zijn vervaardigd uit carbon.

Upgrades en aanpassingen


Sinds de introductie in 2009 heeft de S1000RR meerdere upgrades gekregen. Zo ontving de motor in 2012 diverse verbeteringen aan het antiblokkeersysteem en werd ook de uitlaat vernieuwd. Met deze laatste upgrade werd vooral op gewicht bespaard. Verder werd ook de vormgeving van de motorfiets aangepast. De zijpanelen en de staart werden verbeterd om de motorfiets meer aerodynamisch te maken. Dankzij deze aanpassing werd de motor nóg sneller.

Ook in 2014 en 2015 kreeg de motor de nodige updates. Zo was de motor beschikbaar in nieuwe kleuren en werd het stuur iets aangepast. Om nog meer gewicht te besparen werden veel onderdelen, zoals de uitlaat en de motorkleppen, opnieuw ontworpen. Hiermee werd de motor nog eens zes kilogram lichter. Bovendien kun je bij bestelling kiezen voor de Dynamic Damping Control, die je ook terugvindt op de HP4.

Populaire motoren


Triumph Bonneville
Ducati SCRAMBLER
BMW R 1200 RT
Yamaha MT 09
Honda CB 500

Let op! Dit is de testomgeving van Gashendel.nl. Je instellingen kunnen verloren gaan.