BMW r nine t Motoroccasions

Mail alert instellen
Sorteer op:
997 resultaten

Een tweedehands BMW R nineT kopen?

BMW en de letter ‘R’ horen al ruim een eeuw bij elkaar sinds de toekenning van die letter aan alle tweecilinder-boxermotoren. Sinds 2014 hoort die letter ook bij een serie vernieuwende retro-nakeds: de R nineT. Ben je ook een fan van de BMW R nineT? Kom dan regelmatig kijken op Gashendel.nl of er een mooie R nineT occasion voor jou te koop staat.

Hipster-bike of goed concept?

De R nineT is door BMW in het leven geroepen om de hipstergemeenschap op twee wielen te krijgen. Althans, dat is de indruk die je krijgt wanneer je de reclames bekijkt die vanaf 2014 voor deze motor gemaakt werden. Allemaal iets te vlotte, iets te goed geklede mannen met iets te lange baarden reden op R nineT’s rond alsof ze hun hele leven op twee wielen doorbrachten. Menige ervaren motorrijder draaide met zijn ogen en bladerde verder, op zoek naar echte motoren voor echte motorrijders. Dat je de R nineT volledig naar je persoonlijke smaak kunt ombouwen is niet nieuw. Wel nieuw is dat je daarvoor de BMW-catalogus niet hoeft te vervangen voor die van een toeleverancier. BMW heeft het concept van voor naar achter in handen. Ook dat is een gruwel in de ogen van veel motorrijders.
Toch is, onder al die opgeblazen reclame- en marketingstrategieën, de R nineT een enorm goede motor. Het boxer-twin motorblok is doordacht en oerbetrouwbaar. Daarnaast is het idee om die onderdelen onder eigen beheer te verkopen geniaal. Natuurlijk verdient BMW hier veel geld aan, maar het voordeel voor de klanten is er ook: geen urenlang meten en zoeken naar onderdelen die na bestellen misschien niet eens passen of van slechte kwaliteit zijn. De naam BMW heeft een prijskaartje, maar ook een bepaalde garantie.

BMW R nineT (2014 – heden)

De lucht-en-oliegekoelde tweecilinder boxermotor van de eerste R nineT levert met 1170 cc een respectabele 110 pk en 119 Nm trekkracht. Op een naakte motor met zo’n klein zadel is dat best veel. Natuurlijk heeft deze moderne motor een geregelde 3-wegkatalysator, ABS en nog wat andere zaken om te voldoen aan de EURO4 emissie-eisen. Erg bijzonder aan deze serie motorfietsen is de al eerdergenoemde eenvoud waarmee onderdelen kunnen worden vervangen. Rijd je bijna altijd solo? Geen probleem, een deel van het subframe kan worden verwijderd voor de plaatsing van een solo-zitje.

BMW R nineT modellen

Het eerste model heette gewoon R nineT, maar met de komst van andere modellen werd het basismodel omgedoopt naar R nineT Roadster. De motor had bijna alle kenmerken van een scrambler en het was dus geen verrassing dat in 2015 de eerste officiële Scrambler van de R nineT werd aangekondigd. Die was standaard uitgerust met een fraaie dubbelloopse Akrapovic uitlaat en veel andere mooie details. In 2017 verscheen de R nineT Urban G/S, een zeer fraai eerbetoon aan de R80G/S uit 1980. De klassieke wit-rood-blauwe kleurencombi stond hem goed. Het model ziet er niet alleen fraai uit, hij staat op de weg en in het terrein zijn mannetje. Het hoge spatbord en de langere veerwegen geven de rijder op dat gebied voldoende speling.
Een ander in smetteloos wit met rood-blauwe accenten uitgevoerde schoonheid was de R nineT Racer uit 2017. Het was een zeer fraaie draai aan het R nineT-concept, vooral door het prachtige klassieke racing-tophalfje met de ronde koplamp. Een plaatje! De zithouding is wel wat extreem, dus voor het kopen eerst even uitproberen.

R nineT Concurrenten

Het vinden van een alternatief voor deze kameleon is wat lastig, maar diverse merken bieden wel roadsters en scramblers die er als concurrent naast gezet kunnen worden. Ducati heeft een mooie Scrambler. Moto Guzzi heeft de V7 Rough, de V7 Racer en V9 Roamer, om er maar een paar te noemen. De Triumph Street Scrambler is ook zo’n mooi model dat vergelijkbaar is met de BMW. We blijven in Europa met de Husqvarna Svartpilen 401, voor als je niet als kuddedier wilt worden aangezien. Met dit lijstje in handen moet je toch op Gashendel.nl snel een occasion naar jouw smaak kunnen vinden.

Jouw tweedehands BMW R nineT vinden op Gashendel.nl

De R nineT is een erg goede motor die enorm populair is geworden in korte tijd en dat is begrijpelijk. Wil jij ook zo’n fraaie BMW R nineT? Kom dan regelmatig kijken op Gashendel.nl, misschien staat hier de BMW R nineT occasion van jouw dromen.

Let op! Dit is de testomgeving van Gashendel.nl. Je instellingen kunnen verloren gaan.