BMW k 1200 r Motoroccasions

Mail alert instellen
Sorteer op:
1453 resultaten

Een tweedehands BMW K1200R kopen?

Bij BMW beginnen de namen van alle drie- en viercilinder-in-lijnmotoren met de letter ‘K’. De oudere K75 en K100 modellen zijn bekend om hun betrouwbaarheid, maar niet vanwege het opvallende design. Tegenwoordig passen BMW-motorfietsen een stuk beter bij de concurrentie als het gaat om het uiterlijk. Een model dat direct opviel vanwege het agressieve uiterlijk is de K1200R. De BMW K1200R is feitelijk een kale versie van de K1200S, een model uit de supersport-lijn van BMW. De informatie over de andere modellen vind je elders op Gashendel.nl.

BMW K1200R

De viercilinder-in-lijnmotor van de K1200R heeft een inhoudsmaat van 1157 cc. Het vermogen bedraagt 163 pk en met 127 Nm trekkracht heeft het blok geen moeite met de 250 rijklare kilo’s. De prestaties passen uitstekend bij de agressieve styling; de K1200R is snel, erg snel.

Wat ook verrassend goed werkt is het kleine windscherm. Samen met de licht-sportieve rijhouding is het, ook bij hogere snelheden, behoorlijk lang uit te houden op de K1200R. De elektronisch aanpasbare ESA-vering is een optie die daar zeker aan bijdraagt, net als het vrij zachte zadel. Dat zadel is trouwens behoorlijk laag en aan de voorkant versmald, zodat de meeste rijders de voeten goed op de grond kunnen zetten.

De Motronic brandstofinjectie werkt goed en direct op het gas. Het motorblok trekt vanaf 2000 toeren moeiteloos door naar hoogst illegale snelheden. Door de dubbele balansassen worden vrijwel geen trillingen doorgegeven aan de berijder, behalve tussen de 6000 en 7000 toeren bij een snelheid van ongeveer 160 km p/u. Dit veroorzaakte, naast kriebelende handen en voeten, ook een wat wazig beeld in de anderszins prima spiegels.

K1200R chassis

Het vloeistof-gekoelde motorblok is 55° graden naar voren gekanteld in het frame. Dit zorgt voor een betere gewichtsverdeling maar hierdoor moest er wel gekozen worden voor een afwijkend type voorvork. Ook de voor BMW typische Telelever voorvork kon niet worden gebruikt. De technische details zouden erg veel ruimte innemen, maar het belangrijkste is dat de stuureigenschappen hiermee naar een hoger plan gebracht werden. De wielbasis is enorm lang. Hierdoor is de K1200R erg stabiel en blijven eenmaal ingezette rijlijnen behouden, ook in snelle bochten. De uitstekende dynamische vering is daar uiteraard debet aan.

De EVO-servo-remmen zijn voorzien van ABS. Hoewel niet de favoriet van iedereen, voldoen ze uitstekend om de krachtige en relatief zware K1200R tijdig af te stoppen. Het geluid van de servo’s wordt door sommige mensen irritant gevonden.

Generaties K1200R

De K1200R is alleen tussen 2005 en 2008 gemaakt zonder noemenswaardige wijzigingen. Met ingang van 2009 werd de K1200R vervangen door de K1300R.

Jouw tweedehands BMW K1200R vinden op Gashendel.nl

Zoals gebruikelijk bij BMW konden de kopers van een nieuwe K1200R kiezen uit een flinke hoeveelheid opties, waaronder ESA (Electronic Suspension Adjustment), verwarmde handvaten en zadels en elektronische bandenspanningscontrole. Wanneer je een tweedehands K1200R zoekt, let dan ook op welke extra’s gemonteerd zijn. Dit zal per model verschillen en heeft invloed op de prijs en gebruiksmogelijkheden.

Tips voor het kopen van een tweedehands motor

Let op! Dit is de testomgeving van Gashendel.nl. Je instellingen kunnen verloren gaan.