BMW f 800 gs Motoroccasions

Mail alert instellen
Sorteer op:
878 resultaten

Een tweedehands BMW F800GS kopen?

Alle moderne motorfietsen van BMW met een parallel-twin motorblok krijgen een typeaanduiding die begint met de letter ‘F’. Vanaf 2008 maakt de F800GS onderdeel uit van de F-familie. Wie ‘GS’ zegt, zegt ‘Gelände/Strasse’, ofwel: overal te berijden.

De meest populaire adventure-motoren van BMW (juist de R1200GS en z’n broers) hebben diezelfde letters achter hun naam staan en daarmee is het duidelijk waar de F800GS zich thuis voelt. Eigenlijk is het gerechtvaardigd om te zeggen dat deze lichtere GS-modellen zich meer in het terrein zullen begeven dan hun zwaardere makkers. Gewicht kun je in het terrein missen als kiespijn. Op Gashendel.nl vind je natuurlijk ook deze lichtere BMW F800GS als occasion te koop.

BMW F800GS

De tweecilinder boxermotor van de F800GS heeft een inhoudsmaat van 798 cc. Met een vermogen van 85 pk en met 83 Nm trekkracht komt hij overal prima vooruit. Hij weegt flink minder dan 200 kg en dat scheelt enorm in de prestaties. De bagagecapaciteit van dit soort toermotoren is doorgaans ruim voldoende voor twee personen met bagage.

Het brede zadel en de ontspannen rijhouding zorgen ervoor dat je het lang uithoudt op deze middenklasse GS. Voor benzine hoeft hij ook niet vaak te stoppen want in de tank past 16 liter benzine. Dat is een redelijke voorraad en aangezien je toch af en toe moet rusten, is een tankstop een prima excuus. Anders dan de grote broers is deze BMW voorzien van een normale voorvork en swingarm. Wel is vanaf 2013 de ESA-vering optioneel. Vanaf dat jaar is ook ABS ook geen optie meer, het hoorde nu bij de standaarduitrusting. De motorfiets werd daardoor wel 6 kilo zwaarder en woog nu 191 kg.

Generaties

De eerste generatie F800GS is van 2008 tot en met 2012 verkocht. De update van 2013 maakte een einde aan de typische gescheiden knoppen voor de richtingaanwijzers. BMW verving de hele knoppen- en klokkenwinkel voor modernere exemplaren. De verlichting kreeg voor en achter een led-behandeling en de F800 kon vanaf dat moment ook met een verlaagde vering worden gekocht, voor de kortere berijders.

In 2017 werd de F800GS naar de EURO4-standaard gebracht door aanpassingen aan de motor en een nieuwe RVS-uitlaat. Natuurlijk werden moderne systemen als instelbare rijd-modi en ride-by-wire ook standaard. De motor werd hierdoor stiller en zuiniger. Er werd ook een boordcomputer met diagnostische functie geplaatst.

Speciale F800GS modellen

Sinds het eerste model uit 2008 zijn er een aantal speciale modellen uitgebracht. De F800GS ’30 Years GS’ werd in 2010 als jubileummodel verkocht. Naast mooie kleuren en andere kosmetische wijzigingen, werden er ook praktische zaken als een hoger windscherm, handvatverwarming en handbeschermers geplaatst. In 2012 kwam er een F800GS Trophy uit met mooie kleuren en een aluminium skid-plate. De Adventure uit 2013 had een vergrote tank (24 liter) en een versterkt subframe voor een grotere bagagecapaciteit.

Concurrenten

In deze middenklasse kun je bij Suzuki de prima V-Strom DL650 vinden en Kawasaki heeft bijvoorbeeld de uitstekende Versys 650 in het programma. Honda heeft een Africa Twin of Transalp voor je en Yamaha de XT660Z Ténéré. En wat dacht je van de Triumph Tiger 800 modellen?

Jouw tweedehands BMW F800GS vinden op Gashendel.nl

De kopers van een F800GS hebben de keuze uit een flinke berg spullen die het leven aan boord comfortabeler of praktischer kunnen maken. Wanneer je een tweedehands F800 GS zoekt, let dan ook op welke extra’s gemonteerd zijn. Dit zal per model verschillen en heeft invloed op de prijs en gebruiksmogelijkheden.

Krijg jij ook de kriebels van de BMW F800GS? Kom dan regelmatig kijken op Gashendel.nl, misschien staat hier de BMW F800GS occasion van jouw dromen.

Tips voor het kopen van een tweedehands motor

Let op! Dit is de testomgeving van Gashendel.nl. Je instellingen kunnen verloren gaan.