BMW Motoroccasions

Mail alert instellen
Sorteer op:
2068 resultaten

Tweedehands BMW motoren kopen

Naast auto's maakt het Duitse bedrijf BMW ook motoren. Dit doet zij officieel onder de naam BMW Motorrad. Na de Tweede Wereldoorlog werden de motorfietsen van BMW populair over heel de wereld. Het merk heeft een breed scala aan motoren, met zowel sportieve als toermotoren. De motoren zijn krachtig, zien er goed uit en hebben een goede wegligging. Ze zijn bovendien erg betrouwbaar en hebben een karakteristieke, tijdloze vormgeving. Daardoor zijn BMW-motorfietsen erg populair als occasion. De betrouwbaarheid van de BMW-motorfietsen is natuurlijk wel afhankelijk van de staat van onderhoud. De BMW-motoren die je op Gashendel.nl vindt, verkeren over het algemeen in goede staat. De eigenaren van een BMW-motorfiets stellen meestal hoge eisen aan de betrouwbaarheid van hun voertuig. Ze onderhouden hem daarom dus goed. Als je op zoek bent naar een alternatief voor een BMW-motor, dan kun je het beste kijken naar de merken Honda, Suzuki en Triumph.

Nieuwe of gebruikte BMW-motorfietsen

Uiteraard zijn er ook nieuwe BMW-motoren te koop. Deze zijn voor veel mensen echter te prijzig. Daarom is een BMW-motor tweedehands kopen ideaal. Je krijgt een goed onderhouden, krachtige en stoere motor voor een vaak veel lagere prijs. Op Gashendel.nl vind je naast de wat oudere modellen overigens ook een groot aanbod aan BMW-occasions. Deze zijn in veel gevallen nog bijna in nieuwstaat.

Groots in Duitsland

Vanaf 1920 begon BMW met het produceren van motorfietsen. De eerste motoren waren niet zo succesvol. Vandaag de dag hebben de motoren van het Duitse merk in grote lijnen een gelijke opbouw als de eerste BMW-motoren: een tweecilinder motor met een cardanas naar de achterwielen. Ondanks het matige begin van de Motorrad-afdeling werden de BMW's op den duur toch erg populair in Duitsland. Het merk verkocht steeds meer motoren terwijl ze vaak een stuk duurder waren dan de concurrenten. In de jaren 30 ging BMW bovendien motoren produceren voor het Duitse leger. Tijdens de Tweede Wereldoorlog lag de productie van civiele motoren stil.

Betrouwbaar en degelijk

Na de Tweede Wereldoorlog focuste het Duitse merk zich meer op toermotoren. In deze periode kreeg BMW het imago van "degelijk en betrouwbaar". Populaire motoren van BMW in deze tijd waren de R-26 en de R-50. Snelheid werd echter steeds belangrijker voor veel mensen. Door velen werden de BMW-motoren dan ook als ouderwets beschouwd. BMW probeerde hierop in te spelen door ook snellere machines te produceren.

De vernieuwende BWW 7-serie

Vanaf de jaren 70 begon het bedrijf steeds meer last te krijgen van Japanse merken die met steeds snellere en betere motoren kwamen. Om de concurrentie het hoofd te kunnen bieden besloot het bedrijf zelf ook krachtigere en snellere machines te gaan introduceren. Daarom bracht BMW de innovatieve 7-serie op de markt. Het vlaggenschip van deze serie was de R 100 S. Deze sportieve toermotor was een van de eerste motoren met schijfremmen en een gestroomlijnde kuip die was ontwikkeld met behulp van de windtunnel.

De BMW GS Allroad-motoren

In de jaren 80 kwam BMW misschien wel met hun meest invloedrijke motor tot nu toe. BMW introduceerde namelijk de allroad-motor, een motor die geschikt was voor alle terreinen, op de markt. Deze R80 G/S vormde de basis voor talloze allroad-motoren, waaronder de immens populaire BMW R 1200 GS. Dit was de meest verkochte motorfiets in Nederland rond de eeuwwisseling. Wat deze motoren zo populair maakte was dat ze dus voor alle terreinen geschikt waren, maar ook erg comfortabel waren als reis- en/of toermotor. Wegens de populariteit van deze GS-serie zijn er van deze motoren ook nu vrij veel als tweedehands motorfiets te koop.

Sport-, Tour-, Adventure-, Roadster- en andere recente BMW-modellen

Tegenwoordig heeft BMW haar motoren onderverdeeld in zes series. Dit zijn de Sport-, Tour-, Adventure-, Roadster-, Heritage- en de Urban Mobility-series. Deze verdeling houdt het bedrijf al bijna 10 jaar aan. De Sport-serie lijkt het meest op de 7-serie uit de jaren 70 vanwege de kracht en goede performance. De Tour-serie is zoals de naam al zegt het meest geschikt voor lange ritten. De eerdergenoemde allroad-motoren vallen onder de Adventure-serie.

De Roadster-modellen zijn multifunctionele motoren. Ze zijn praktisch voor zowel dagelijks gebruik als voor langere toeren. De Heritage-motoren zijn geïnspireerd op de BMW-motoren van vroeger. Deze motoren zien er goed uit en roepen bij menig rijder de nodige nostalgische gevoelens op. Qua performance lijken ze erg op Roadster-motorfietsen. De Urban Mobility-serie is speciaal gemaakt voor het vervoer in de drukke stad. Deze simpele, lichte en wendbare motoren zijn vooral populair in grote steden. Hoewel deze zes series relatief nieuw zijn, zijn er ook van deze modellen toch een aantal jong gebruikte motoren te vinden op Gashendel.nl. Daarnaast worden er natuurlijk ook veel oudere BMW-motoren te koop aangeboden op Gashendel.nl.

Populaire merken


Kawasaki
KTM
Harley-davidson
Yamaha
Triumph

Let op! Dit is de testomgeving van Gashendel.nl. Je instellingen kunnen verloren gaan.