Aprilia Motoroccasions

Mail alert instellen
Sorteer op:
151 resultaten

Tweedehands Aprilia motor kopen

Wil je een tweedehands Aprilia motor kopen? Kende je het merk al, of wil je er eerst meer over weten? Je bent bij Gashendel.nl op de juiste plaats.

De zware motorfietsen van de Piaggio Group komen onder andere bij Aprilia vandaan. De Aprilia fietsenfabriek in het Italiaanse Noale begon in 1968 met de productie van brommers en lichte motorfietsen. In het begin van de jaren zeventig besloot men te profiteren van de toenemende populariteit van de Moto-cross wedstrijden en rolden de eerste Aprilia motocross motorfietsen van de lijn. Hun sportieve aspiraties werden vanaf de jaren tachtig beloond en Aprilia werd een bekende naam in de wegrace- en eduro-wereld.

In 2000 stond Aprilia er zakelijk zó goed voor dat men zelfs Moto Guzzi en Laverda kon overnemen. Gewone stervelingen die zich ook coureur wilden wanen konden kiezen uit een mooie lijn modellen zoals de RSV MILLE, de Caponord, de Futura en de TUONO.

Helaas viel deze periode samen met een, voor producenten, rampzalige wetswijziging in Italië: de helmplicht voor scooterrijders. De hoge kosten van de modernisering van de Moto Guzzi productielijnen en de omzetdaling door de teruglopende scooterverkopen nekten Aprilia financieel. In 2004 werd de hele combinatie door het machtige Piaggio overgenomen.

Overname Piaggio

Eenmaal onder de Piaggio-paraplu kon Aprilia zich weer volledig richten op de toekomst. Er verschenen nieuwe modellen als de SL 750 SHIVER, de Mana 850, en de indrukwekkend snelle RSV4 R.

Aprilia geduchte concurrent

Op sportgebied bleef Aprilia een geduchte concurrent. De concurrentie in de twee lichtste GP-klassen zagen tussen 2006 en 2012 maar liefst zes keer een Aprilia wereldkampioen worden. In 2010, 2012 en 2014 werd Aprilia wereldkampioen in de Superbike klasse. In 2004, 2006 en 2011 reden de SuperMoto-wereldkampioenen ook op een Aprilia. Het is bekend dat successen in de racerij een positieve invloed hebben op de ontwikkeling van betere wegmotoren. Ook de verkoopcijfers varen er wel bij; iedereen wil bij het winnende team horen, nietwaar?

Aprilia Tuono

De oudere Tuono, gebaseerd op de RSV Mille waarmee hij veel onderdelen deelt, onderging de nodige aanpassingen. Vanaf 2015 beschikte deze sportieveling over een 1100cc motorblok en het in samenwerking met Bosch ontwikkelde revolutionaire Cornering ABS-systeem. Met MSC, zoals de naam al aangeeft, is het mogelijk om ook in bochten de rem stevig te hanteren. Diverse sensoren meten de leunhoek, snelheid van het voor- en achterwiel en andere essentiële informatie om te zorgen dat de remkracht continu wordt aangepast.

Daarmee houdt de lijst met zinvolle elektronische hulpmiddelen niet op. Ook zaken als traction control, wheelie control en een quick-shifter zorgen dat deze streetfighter iedere rit opwindend maken, zonder dat de veiligheid uit het oog wordt verloren.

Deze combinatie van kwaliteit, opwindende prestaties, betrouwbaarheid en technische innovatie zorgt voor een aanhoudende populariteit van de Aprilia motorfietsen. De teruglopende motorverkopen zijn bij sommige motormerken harder aangekomen dan bij anderen. Volgens de gegevens van de Rai stond Aprilia de afgelopen elf jaar in Nederland op de twaalfde plaats van de bestverkopende motorfietsmerken.

Tweedehands Aprilia kopen

Toch reden er in 2017, volgens de Bovag-Rai-cijfers, in Nederland zo’n 9.100 Aprilia’s rond waarmee ze het op tien na grootste motormerk in Nederland zijn. Wil je een tweedehands Aprilia motor kopen, dan hoef je op Gashendel.nl waarschijnlijk niet lang te zoeken.

Let op! Dit is de testomgeving van Gashendel.nl. Je instellingen kunnen verloren gaan.